Kánikulai reggeli: chia magos jégkrém

Kánikulában néha még enni sincs kedve az embernek. Ha mégis, akkor csakis hideget. Például chia magos jégkrémet, amelyben minden együtt van, hogy tökéletes reggeli legyen egy forró nyári napon.

Miközben a kamrában keresgéltem az ideális kánikulai reggeli lehetséges hozzávalói után, a kezembe került egy kis zacskó chia mag. Fél éve vettem, kipróbáltuk a belőle készült pudingot, nem jött be. Van ez így. Eredeti állapotában nem jött be, de mi lenne, ha a tejbe áztatott, gyümölccsel/joghurttal kevert chia magot megfagyasztanám? Ha jégkrémet csinálnék belőle? Egészséges lenne? Ühüm. Hideg lenne? Ühüm. Menő lennék? Ühüm.

Joghurtos jégkrém chia maggal

 Összes idő:  

Mennyiség: 8
Egészséges, jéghideg finomság chia maggal
Hozzávalók
  • 1 bögre tej (hagyományos tehéntej, vagy kókusz-, mandulatej)
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 üveg Cserpes laktózmentes, élőflórás, habart joghurt
  • 1 marék apróra vágott gyümölcs, ami illeszkedik a joghurthoz
  • méz, édesítőszer (opcionális)
Elkészítés
  1. Öntsük össze az összes hozzávalót egy tálba.
  2. Keverjük össze alaposan és tegyük a hűtőbe 5-6 órára, amíg a chia mag megszívja magát.
  3. Vegyük elő a tisztára mosott jégkrémformákat.
  4. Keverjük át a chia magos joghurtot és egy evőkanál segítségével kanalazzuk a formákba.
  5. Tegyük a jégkrémalapot néhány órára a mélyhűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk.
Megjegyzés
A joghurtot helyettesíthetjük egy bögre gyümölccsel (málna, áfonya, ribizli, josta) is, amelyet előtte apróra vágtunk vagy darabosra leturmixoltunk.
Kerülhet bele 1-2 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszchips is.

reggeli jégkrém

Forrás: Mom with Five