Kánikula elszórtan rövid zivatarokkal

Napos időre számíthatunk, csak időnként lesz több a felhő. Néhol, elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő zápor, zivatar.

A nyugati, délnyugati szél napközben megélénkül, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35 fok között valószínű.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Ma a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és összességében több helyen valószínű zápor, zivatar. Hevesebb zivatar nagyobb eséllyel keleten, északkeleten alakulhat ki. Az éjszaka második felére mindenütt megszűnik a csapadék, kiderül az ég. Holnap is napos időre számíthatunk, csak időnként lesz több a felhő. Helyenként, elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő zápor, zivatar. Ma napközben az északi, északnyugati szél időnként megerősödik, majd csütörtökön a nyugati, délnyugati szél élénkül meg. Zivatarok idején átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.

nyár, nyaralás, napozás, tenger

Légköri front nem lesz felettünk. A magasban ugyanakkor kissé melegebb levegő áramlik fölénk. A különösen érzékenyeknél esetleg előfordulhat melegfront jellegű hatás, pl. fejfájás, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

A sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, szombat kivételével mindennap számíthatunk záporra, zivatarra.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. június 20. 24,9 °C +4,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,0 °C (2013) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,5 °C (1923)

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.