Joghurtos gyümölcs jégkrém-recepttel

Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani.  Íme, egy jeges finomság!

Joghurtos-bogyós jégkrém

Elkészítése:

  • Fél liter görög joghurtot
  • 3 evőkanál mézet
  •  1 teáskanál vanília esszenciát összekeverünk.

Felét a jégkrém formába töltjük. Mindegyikbe friss, egészben hagyott bogyós gyümölcsöt szórunk, és a pálcikákkal igazgatjuk őket, hogy a forma aljára kerüljenek. 15 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a megmaradt joghurtos keveréket turmixgépben finomítjuk. Majd a mélyhűtőből kivett formákba öntjük, újabb 3-4 órára visszatesszük. Az így elkészült 10 jégkrém mindösszesen kb. 55 kalóriát tartalmaz egyenként.

stylemagazin

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.