Izzad a lábad? Íme pár hatékony recept!

Tavasz, nyár folyamán előtérbe kerülnek a nyitott lábbelik, ám így is sok ember küzd a lábizzadással. Ajánlott minden nap, főleg a melegebb időjárásban legalább kétszer megmosni lábunkat. Használjunk antibakteriális szappant, és alaposan töröljük meg, mielőtt cipőbe bújnánk – írja a Twice.hu.

Az alábbi lábfürdők közül készítsük el bármelyiket, és alkalmazzuk esténkét. Az összetevők hatóereje bőrön keresztül felszívódik, így tehetünk egy nagy lépést az egészségünk érdekében.

1. Almaecetes lábfürdő

Egy fél csésze almaecetet keverjünk el két csésze forró vízzel, és ebben áztassuk a lábat 15 percig. Minden este ismételjük meg a lábfürdőt, míg a probléma megszűnik.

2. Zsályás, rozmaringos gyógynövényfürdő

Ez a keverék nagyon hatékony lábizzadás ellen. Két deciliter fövő vízhez adjunk hozzá 1 evőkanál apróra vágott rozmaringot, és 2 evőkanál zsályát. Fedjük le tíz percig az edényt, majd töltsük mosdótálba, és helyezzük bele lábainkat. Legalább 15 percig fürdőzzünk benne.

3. Citromlé és szódabikarbóna

Két deciliter meleg vízben keverjünk el ötven gramm szódabikarbónát, és egy citrom levét. 15 percig áztassuk benne a lábunkat minden este. Ez a keverék azért is hasznos, mert hatására távoznak a méreganyagok a szervezetünkből.

Tipp: figyeljünk arra, hogy megelőzzük a lábaink izzadását. Mielőtt felhúznánk a cipőt, szórjunk rá egy kevés hintőport, babapúdert.

Forrás: twice.hu

Forrás: