Itt a kánikula

A sok napsütés mellett elsősorban a délután második felétől lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és eleinte az ország északi felén, majd nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként hevesebb zivatar is lehet.

A délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Légköri front továbbra sem éri el a Kárpát-medencét. A déli, kora délutáni órákban a napos területeken többfelé erős lesz az ultraibolya sugárzás. A meleg időben fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet, teát!

Pollenjelentés
A következő napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Helyenként közepes szintet érhet el az útifű, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hársfa virágporának mennyisége is. A lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.