Ismét felhős időnk lesz, melegfronttal

Délelőtt még átmenetileg, nagyobb eséllyel az ország középső harmadán kisüthet a nap, de kora délutántól mindenhol megnövekszik a felhőzet.

Napközben a borús tájakon csak szitálás, hószállingózás lehet, estétől viszont a Dunántúlon, később keletebbre is számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. A délnyugati szél holnap az Alpokalja térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős északi területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között várható, dél felé a melegebb értékekkel.

Szombat napközben újabb melegfront éri el térségünket, emiatt a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat, csökken teljesítőképességünk. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.