Ismered az edzés gyümölcsét?

Pörgesd rá a szervezeted az edzésre! Ehhez nem kell más, csak egy pohár cseresznyés ital! Gyümölcsös frissítő, a frissítő edzéshez!

Az antioxidánsban bővelkedő meggy és cseresznye rendszeres fogyasztása, kifejezetten hasznos az aktív fizikai mozgást végzők számára. A húsos, piros gyümölcs olyan alapvető tápanyagok, és vitaminok forrás, mint a magnézium, vas, kalcium, tamin, riboflavin és niacin. Ezek gyakori összetevői a sportolásra kifejlesztett italoknak, azonban biztosra mehetünk, ha mi magunk válogatjuk össze a frissítő kellékeit.

Betegségtől mentesen

Közismert gyulladáscsökkentő hatása, és gazdag antioxidáns tartalma miatt ajánlott a betegségek megelőzésére, illetve leküzdésére egyaránt. Olyan egészségügyi problémák kialakulásával szemben nyújt védelmet, mint a rák, diabétesz, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladás, köszvény, valamint visszerek megjelenése.

Már ez elegendő indok a ropogós szemek csipegetésére, azonban a cseresznye a szervezetet hosszú távú energiával ellátni, így a sportolást is serkenti.

A fájdalomcsillapítás természetes alternatívája

A sport szerelmeseitől nem áll távol az egészséges életmód sem, éppen ezért az erőltetett mozgás után gyakran jelentkező izomláz kezelésére, a fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres szedésé helyett nyitottak az alternatív megoldásokra, a cseresznyéből készült italok pedig, kifejezetten alkalmasak ennek a szerepnek a betöltésére.

meggy

Foto:pixabay.com

Mellékhatástól mentesen

Ugyancsak nagy előnye a gyümölcsös italnak, hogy semmilyen, a szervezet számára káros mellékhatással nem rendelkezik, ellenben valamennyi mesterségesen előállított szerrel. Másrészt a versenyszerűen sportolóknak elengedhetetlen, hogy az elfogyasztott készítmények megfeleljenek a tiszta versenyhez szükséges kritériumoknak.

A meggy nem csak finom és egészséges gyümölcs, de  rendkívül változatosan elkészíthető. De azt, hogy érdemes a szárát is gyűjteni, csak kevesen tudják…

Hihetetlen, de igaz – Meggyszárat az égészségért!

A doppingszerek között azonban számos szer szerepel. A kockázatok kiküszöbölésének legbiztosabb módja tehát a valódi gyümölcs.

A cseresznyelé kellékei

Ahhoz, hogy egy valóban ízletes, minden hasznos tulajdonságát kidomborító gyümölcsös italt készítsünk, alaposan szemügyre kell venni, milyen alapanyagokból szemezgetünk. A legfontosabb természetesen az, hogy érett, sötét színű, ropogós cseresznyét találjunk.

meggy

fotó: flickr.com

Miután a szemeket alaposan megmostuk, tehetjük is a turmixgépbe! Zsírszegény joghurt, és egy C-vitamin tabletta hozzáadása után, már kapcsolhatjuk is be a gépet. Ha turmix helyett, csak friss cseresznyelére vágyunk, hagyjuk ki a joghurtot, majd a szeletelés után szűrjük át az elkészült italt!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.