Immunitásfokozó karantén-étrend – milyen ételekre van szükségünk?

Kell az erős immunrendszer

A koronavírus-járvány időszakában mindennél fontosabb az erős immunrendszer és az immunitásfokozás. Milyen ételek járulnak hozzá ehhez? Íme, mit érdemes beiktatnunk étrendünkbe!

A koronavírus-járvány mindannyiunkat otthonunkba kényszerít. Ám nemcsak az otthonmaradás, a fizikai távolságtartás és az alapos kézmosás a fontos teendő ebben az időszakban.

Szakértők szerint a koronavírus leginkább azokat támadja meg, akikre nem jellemző az erős immunrendszer. Vagyis, rendkívül lényeges az immunitásfokozás – meg kell erősítenünk szervezetünk védelmi rendszerét. Ezt megtehetjük a megfelelő étrend követésével, hasznos ételekkel.

Lássuk, melyek ezek.

1.Kezdjük a napot detoxikáló itallal: egy pohár detoxikáló ital minden reggel kitűnő dolog. Citromból, fahéjból és vízből áll. A citrom segít tisztítani a májat, míg a fahéj felpörgeti az anyagcserét. Ez az ital hozzájárul a vércukorszint szabályozásához is.

Recept: nyomjunk ki a fél citromot 1 pohár meleg vízbe, keverjük össze egy csipet fahéjporral. Ha nincs fahéjpor, adjunk hozzá fél teáskanál kurkumát és egy csipet fekete bors port.

citromos víz

2.Iktassunk gyümölcsöket étkezésünkbe edzés előtt: mindenképp immunitásfokozó a gyümölcs, de testmozgást megelőzően különösen fontos olyan ételek fogyasztása, amelyek kellő energiát biztosítanak a szervezetnek.

Edzésünk előtt ezért fogyasszunk gyümölcsöt, 100 grammot, olyan típusokból, mint a banán, papaya vagy körte. A hasznos ételek közé tartozik a tál édesburgonya, egy kis lime-al van borssal meghintve.

3.Edzés után iktassunk étrendünkbe fehérjét és szénhidrátot: a zabpehely vagy a hüvelyesek fogyasztása jó ötlet az immunitás fokozására. Ügyeljünk arra, hogy a szénhidrátok és a fehérjék között meglegyen a megfelelő egyensúly.

4.Rost a reggeli utáni időszakra: koronavírus idején kitűnő immunrendszer-erősítők a zöldséglevek – remek rostforrások, melyek segítenek, hogy telítettnek érezzük magunkat. Az immunitás fokozását kiválóan megoldják.

Igyunk meg majdnem 200 milliliter sárgarépalevet egy kis datolyával naponta. Tegyünk bele fahéjat, gyömbért és sót.

5.Sok zöldség és saláta az ebédhez: fontos, hogy az étrend tartalmazzon főtt zöldségeket és salátát, melyek kellően rostgazdagok. Egy tál sült répa, paprika, brokkoli és borsó legyen az asztalon.

6.Nassolnivalónk legyen egészséges, amennyire lehet: az esti ételek tartalmazzanak sok tápanyagot, miközben fenntartják a vércukorszintet. Igyunk egy csésze zöld teát egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel meghintve. Két tojásfehérje kellő mennyiségű fehérjével is ellát bennünket.

vacsora

7.Könnyű vacsora: az esti ételek lényege a rost és a fehérje kombinációja. Étrendünk, ha csak lehet, tartalmazzon főtt zöldséget.

8.Stresszcsökkentő ital az alváshoz: a megfelelő pihenéshez a koronavírus-járvány idején (is) érdemes elfogyasztanunk egy stresszcsökkentésre alkalmas italt. Igyunk meg egy pohár vizet egy csipetnyi fahéjporral! Szép álmokat!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php