Íme a tuti tipp szőnyegfolt eltávolítására!

Amikor mutatós szőnyegünket véletlenül leöntjük, a bosszúságon túl ijedtséget is érzünk: hogy fogjuk ezt a foltot kiszedni? Szerencsére, praktikus hatékony házi szerek is vannak a szőnyegfoltok eltávolítására, ráadásul egyszerűen összeállíthatók!

Bizony, nem kellemes érzés, amikor szőnyegünkre ital vagy bármilyen más folyadék löttyen-fröccsen, különösen, ha élénk színű!

Abban a pillanatban nem kis fejtörést okoz, miként szabaduljunk meg tőle teljesen. Talán úgy gondoljuk, erre nincs is reális esély.

Szerencsére azonban tévedünk – házi praktikák is rendelkezésünkre állnak a szőnyegfoltok eltávolításához, melyeket érdemes kipróbálni.

Lássuk a hozzávalókat és a technikát!

Összetevők: ammónia; meleg víz; szórófejes flakon; tiszta, színbiztos törölköző; vasaló.

1.Kapcsoljuk be a vasalót, hadd melegedjen fel. Fontos, hogy olyan konnektorba dugjuk be, ahonnan elérjük az eltávolításra váró szőnyegfoltot.

2.Töltsük meg a szórófejes flakont egy rész ammónia és egy rész meleg víz keverékével. Csavarjuk helyére a flakon tetejét, majd rázzuk jól össze az egészet.

3.Fújjuk a felhígított ammónia mixet bőségesen a szőnyegfoltra az eltávolításhoz, majd terítsük rá a tiszta törölközőt.

4.A vasalót helyezzük a törölközőre, lassan körbe mozgatva azt, nehogy megégessük a szőnyeget. Néhány perc után kukkantsunk be a törölköző alá – megvan még a folt? Ha minden jól megy, a szőnyegfolt eltávolításra került, s a törölközőn van.

5.Ismételjünk! Fújjunk a flakonból több ammóniát és vizes mixet a foltra, tartsuk nedvesen – ismételjük meg a vasalást egy másik törölköző segítségével. A szőnyegfolt eltávolítása annak súlyosságától függően több lépcsőből állhat, végül azonban az egésznek ki kell jönnie.

Jó munkát és kitartást hozzá!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php