Így végezhetsz egyszerűen ételintoleranica vizsgálatot otthon

Egyre nagyobb az igény a magyar piacon is a gyorsan, otthon elvégezhető, pontos eredményt adó ételintolerancia tesztek iránt, hiszen az ételérzékenység a 21. század egyik népbetegségének számít.

Az ételintolerancia diagnózis terén több mint 30 éves múlttal rendelkező angol YorkTest.

Laboratórium otthoni használatra kifejlesztett tesztjei professzionális termékek: egyértelmű eredményt adnak, ráadásul segédanyagokkal is hozzájárulnak az optimális diéta kialakításához.

Míg az ételallergia tünetei szinte rögtön jelentkeznek, az ételintoleranciáé akár napokkal később, éppen ezért ennek a betegségnek nehezebben lehet kideríteni az okát. Bár az ételintolerancia az ételallergiával szemben nem veszélyezteti az életünket, de sok mindenben megnehezíti azt: a leggyakoribb panasz (52%) az emésztési zavar, az esetek közel 30%-ában pedig bőrproblémákhoz vezethet. Az ételérzékenység tünetei azonban megfelelő étrend kialakításával és betartásával enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek.

Jó hír, hogy az ok kiderítése után egy kis odafigyeléssel van hatékony megoldás! A YorkTest Laboratórium egy teljes körű program keretében segít rámutatni az okokra, vagyis a tüneteket okozó élelmiszerekre, illetve megoldást kínál arra is, hogy az ételérzékenyek minél előbb megszabaduljanak az életüket megnehezítő problémától. A magyar piacon 2016 márciusától az Izinta Kft-nél, mint kizárólagos forgalmazónál két termékük elérhető: a YorkTest Lite, amely 50 és a Food&DrinkScan, amely 158 összetevőre méri az IgG reakciót. (Az IgG egy ellenanyag, amelyet az immunrendszerünk a szervezetbe – akár táplálkozás útján – bejutott testidegen anyag hatására termel.) A teszt elvégzésével választ kapunk arra, hogy mely ételféleségekre milyen mértékben termel ellenanyagot a szervezetünk.

Mindkét teszt nagy előnye, hogy mindössze egy csepp vér elegendő a reakciót kiváltó étel vagy ital kimutatásához, az összetevők listája pedig teljesen hétköznapi, gyakran fogyasztott, a magyar étrendnek megfelelő élelmiszereket tartalmaz. A vérmintát kényelmesen, gyorsan, otthon, szakember segítsége nélkül is egyszerűen le lehet venni, nem kell rendelőintézetben várakozni. Végül a teszt részletes eredménnyel a kezében mindenki kialakíthatja a számára legmegfelelőbb étrendet. Ebben az eredményhez mellékelt Táplálkozási útmutató és Étkezési napló lesz nagy segítségére, hiszen a teljes körű programnak ezek is fontos elemei.

„A YorkTest Laboratórium az ételspecifikus IgG ellenanyag vizsgálatok terén az élvonalba tartozik. Felbecsülhetetlen értékű kutatási- és tudásanyaggal rendelkezünk, és emberek ezreinek tesszük lehetővé minden évben, hogy optimalizálják étrendjüket és javuljon egészségügyi állapotuk. Könnyen használható, megbízható és egyértelmű eredményt adó termékeink rengeteget segítenek abban, hogy az ételérzékenységben szenvedők életminősége javuljon. Segédanyagaink pedig hasznos tanácsokkal látják el ügyfeleinket, így a kezdeti nehézségek leküzdésében, étrendjük átalakításában is támogatni tudjuk őket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a YorkTest tesztek már Magyarországon is elérhetők – mondta Dr. Gill Hart, a YorkTest kutatási igazgatója.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Tóth Józsefné

    Szép napot! Szeretném kérdezni, hogy az ételallergia gyorsteszthez, hol jutok hozzá?