Így is lehet: apró karácsonyfák kis lakásokba

Szerény méretű hajlékunk van, de szeretjük a szépséges fenyőfákat? Apróbb otthonokba is lehet csodás karácsonyfát állítani, csupán néhány jó ötlet kell hozzá. Lássuk, miből válogathatunk.

A karácsonyfa kis lakásban is nagyon mutatós lehet!

Nem mindenki él nagyméretű otthonban, ezért ha akarná, se tuszkolhatná be nagy fenyőfáját a nappaliba. A kisebb hajlék azonban nem jelenthet gondot, hiszen számos mutatós dekoráció készíthető el itt is, ráadásul a karácsonyfa kis lakásban még szebben mutathat, ha megtaláljuk az oda illő darabot.

Lássuk, milyen karácsonyfa való kis lakásba!

1.Sovány és hosszú: a fenyő megfelelően hosszúkás, hogy szélességével ne foglaljon sok helyet, ráadásul nincs rajta túl sok ág sem – ezeket a fákat is nagyon ízlésesen fel lehet díszíteni.

2.Alacsony és tömzsi: kis lakásba karácsonyfát állítani nem nehéz, ha olyan példányt viszünk haza, amely tömzsi és alacsony – a gömbök gyönyörűen mutatnak rajta, sőt még egy szép hosszú dísz is elfér a csúcsára! Sarkokba általában remekül elfér egy ilyen fenyőfa.

3.Kis növésű, pici fa: ma már számos fakereskedésben kaphatók a kisméretű fenyőfák. Kis lakásba karácsonyfának ideális egy kézben is könnyedén hordozható mini fa, mely maroknyi helyen elfér. Apró díszek illenek rá, de környezetét is bevonhatjuk a mutatós színvilágba, ünnepi kiegészítőkkel.

4.Fenyő a sarokban: könnyen megoldhatjuk, hogy szép karácsonyfánk legyen a kis lakásban, ha választunk neki egy megfelelő sarkot, ahol nem zavarja szabad mozgásunkat a térben.

5.Kültéri fa: ha szükséges, a karácsonyfát akár kint is feldíszíthetjük. Például a bejárat előtt. Természetesen ehhez olyan díszek kellenek, amelyek ellenállnak a fagynak.

6.Asztali fenyő: a karácsonyfa kis lakásban is központi helyet kaphat, ha ízlésesen feldíszítve a dohányzóasztalon vagy egy kisebb asztalkán foglal helyet. Még az ajándékok is szemmagasságban lesznek!

7.Gally fenyőfa: meglepő ötlet lehet, de modern otthonokban jól mutathat a „gally fenyőfa” . hangulatában hasonlít a rendes karácsonyfára, de a hosszú száron túl néhány oldalágat kell csak feldíszítenünk érdekes gömbökkel, karikákkal, csillagokkal, girlandokkal.

Az alját ugyanúgy körberakhatjuk tobozokkal és egyéb, csillogó díszekkel, mint a normál fenyőét. Levegős hatású karácsonyfát kapunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php