Így készítsük el a saját hidratáló arckrémünket

Ha az üzletekben kapható hidratáló krémek nem felelnek meg az elvárásainknak, próbáljunk ki egy természetes alapanyagú, házi készítésű krémet.

Miért válasszunk természetes hidratáló arckrémet?

A hideg és száraz időjárás igencsak kiszárította és felsértette a bőrömet, főleg az arcomat. Rengeteg hidratáló arckrémet kipróbáltam már, de még egyiknek sem volt olyan hatása, amilyet szerettem volna. Bosszantó, hogy soha nem lehet őket vásárlás előtt kipróbálni, mivel ez általában azzal jár, hogy hazaviszem az üveget, kipróbálom, szinte semmi hatása nincs, én meg ott maradok a szinte teli doboz krémmel a nyakamon.

A barátnőmtől kaptam egy remek házi készítésű arckrém receptet, amely csodákra képes, ezért eldöntöttem, hogy teljesen lemondok az üzletben kapható termékekről.

Mire van szükség a krém elkészítéséhez?

A krém elkészítéséhez 25 ml sárgabarackmag olajra, 25 ml jojobára, 15 g méhviaszra, 70 ml palackozott vízre, 2 evőkanál rózsavízre és 1 teáskanál citromlére van szükségünk.

Az elkészítéshez egy dupla falú vízforralóra van szükségünk, amelynek a fenekére két csupor meleg vizet öntünk, majd adjuk hozzá a jojoba olajat, a barackmag olajat és a méhviaszt, és addig melegítsük, amíg a viasz teljesen elolvadt.

arckrém

Az így kapott forró folyadékot öntsük ki egy tálkába és hagyjuk kihűlni.

Majd a vízforralóba öntsük bele a palackozott vizet, majd adjuk hozzá a rózsavizet és a citromlevet. A folyadékot melegítsük meg, és amikor langyos, vegyük le. A vízforralót hagyjuk a tűzhelyen, annak nem szabad kihűlnie.

A jojoba, a barackmag olaj és a méhviasz keveréket öntsük bele az előbb felmelegített víz és citromlé keverékbe, majd vastagodásig kavargassuk. Ha a keverék kezd szétesni, melegítsük fel, hogy jól össze tudjuk keverni.

A keveréket megszilárdulás után már használhatjuk is. Tárolására válasszunk egy jól zárható dobozkát, amin tüntessük fel a készítés dátumát, mivel a krém csupán hat hétig jó. (Hogy az üzletekben kapható krémek miért állnak el fél évig is, azt inkább jobb nem tudni!)

arckrém

Milyen bőrtípusra jó a krém?

A krém receptje önmagában is remek, de akár más hozzávalókat is vegyíthetünk a főzetbe attól függően, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk. Ha bőrünk zsírósabb és hajlamos a pattanásosodásra a keverékhez adjunk egy teáskanál almaecetet. Száraz bőr esetén a főzetbe 2 teáskanál kankalin olajat kell vegyíteni. A közepesen érzékeny bőrre készülő krémhez két csepp teafa olajat, míg az olajos, zsíros bőrre készülő krémbe egy teáskanál varázsmogyoró vizet kell hozzáadni.

Forrás: edenkert.hu