Így édesíti meg családja életét Peller Anna

Tejbegríz, vanília puding, kakaó, tejberizs, és túrós palacsinta. Mint ahogy a gyerekek általában, gyakorlatilag nincs olyan, amit Peller Anna kislánya, Annabella ne szeretne közülük.

Anna szerint ebben is férjére, Mikire ütött… A tejberizs az abszolút kedvenc, ami akkor a legjobb, ha anya készíti. Anna mindig nagy hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van, még inkább odafigyel, hogy mindig kerüljön az asztalra valamilyen tejes finomság is.

A csontok egészséges fejlődéshez mindenki számára elengedhetetlen a fehérjében, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Ami bizonyos életszakaszokban, például gyerek-és kamaszkorban még az átlagosnál is fontosabb.

Túlzás nélkül állíthatom, igazi tejrajongó család vagyunk. Miki odavan a sajtokért, de nálam sem telik el úgy nap, hogy ne egyek vagy igyak valami tejterméket. Ez talán a gyerekkoromig vezethető vissza: a mamánál rendszeresen indult úgy a reggel, hogy bebújtam mellé az ágyba, és ott ittam meg az általa készített világbajnok kakaót” – kezdte Peller Anna. – A mai napig emlékszem az ízére, és most már édesanyaként is fontos, hogy jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használjak én is a konyhában. Így nemcsak garantáltan jóízű finomságokat készíthetek, de hozzájárulok a család egészséges táplálkozáshoz is. Ha például valamilyen desszerttel szeretnék kedveskedni nekik, akkor Annabella kedvenc tejberizsével garantált a siker. Mikivel együtt elképesztően édesszájúak, és a kedvencüket mindig az évszakhoz igazítva variálom” – tette hozzá Anna.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Tejszív kampányának is legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a tejfogyasztás fontosságára. A Tejszív védjeggyel ellátott termékek kizárólag magyar tejet tartalmaznak, ellenőrzött gazdaságokból származó, magas minőségű tejtermékek. Ilyen, Tejszív védjegyes magyar tejtermékek felhasználásával készíti Anna is kislánya kedvencét, amelynek receptjét meg is osztja velünk.

Annabella kedvence, tejberizs „Peller” módra

Hozzávalók: 2,5 dl rizs, 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 2,5 dl víz, 4 ek méz, idénygyümölcs: 20 dkg málna vagy friss áfonya

Főzzük meg a tejberizst, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a 2 dl tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezután szedjük ki tálkákba, és idénygyümölccsel bolondítsuk meg, majd körülbelül 1 órára tegyük be a hűtőbe.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.