Így dobd fel az unalmas kamasz szobát!

Unalmas a szobánk? Régóta azon törjük a fejünket, hogyan lehetne mutatósan feldobni? Mivel kezdjük, ha szeretnénk izgalmasan átalakítani egy tinédzserszobát?

Egy szoba akkor a legtalálóbb, ha illik a benne lakó személyiségéhez.

Ha úgy érezzük, valami hiányzik a helyiségből, valószínűleg nem tévedünk: egy kis „kipofozásra” van szükség. Olyan részletekre, amelyektől a kamasz szoba sokkal élőbb, hangulatosabb, egyedibb lesz. Mi kell hozzá? Egy kis kreativitás, dekoráció, és persze néhány jó ötlet!

Bedroom.-4

1. Vegyük szemügyre előszöris a falakat. A kamasz szoba gyakran olyan színű, amilyennek évekkel ezelőtt megcsinálták a szülők. Nem biztos, hogy a gyermek is jól érzi magát egy bizonyos árnyalatú szobában – ha tehát nem tetszik a szoba színe, fessük át! Tinédzserek számára kitűnő választás lehet egy lime zöld, sárga, lila, rózsaszín vagy kék fal, de akár két összeillő szín párosítása is a falon. Máris egy nagy lépést tettünk afelé, hogy személyiségünkhöz igazítsuk a kamasz szoba terét. Nem kell hozzá nagy lakberendezési szakértelem…!

teenager

2. Rendezzük át a bútorokat! Ez a másik ötletes megoldás, ha nagy változtatásokra nincs lehetőség. Ha szeretnénk és van rá módunk, még 1-2 olcsó és érdekes bútordarabot, kiegészítőt is beszerezhetünk a szobába, akár régiségboltban is, melyek egy kis pluszt adnak a tinédzser kuckó hangulatához. Vigyázzunk azonban, túlzsúfolttá ne tegyük a szobát – szabad térre szükség van!

teenage2

3. Kiegészítők a falra – a helyi kézműves boltokban egyedi és mutatós dekorációkat találhatunk a szobához. Négyszögletes és kerek fali képekkel, amelyek keret nélkül is remekül mutatnak, ugyancsak egészen más hangulatot teremthetünk a szobában. Legyenek azok örök sztárok (így pl. Marilyn Monroe vagy Audrey Hepburn), állatok, virágok, hangulatok, Zen képek, retró autók vagy bármi, a mutatós reprókkal díszített szoba egyedi lehet. Olcsó és hangulatos megoldás!

teenage3

4. Vicces fotókból is kitűnő dekoráció válhat a kamasz szobába. Saját, jól sikerült fényképekkel díszíteni mindig jó ötlet, csak szép kereteket kell beszereznünk hozzájuk. Ezek a dekorációs elemek mindig személyesebbé teszik a szobát: egymás mellett és a helyiség különböző részein elhelyezve is jól mutatnak.

5. Hallgassuk meg mások véleményét is! Bárhogy is a miénk az a kamasz szoba, lehet, hogy családtagjainknak, barátainknak is vannak jó ötletei, hogyan lehetne feldobni. Persze, elvethetjük az ajánlatokat, de sokszor érdemes megfontolni a mások által javasolt változtatásokat. A saját ötleteinket azért ne dobjuk sutba az ő kedvükért, mert ezzel éppen a személyiségünktől fosztjuk meg a szobát…

teenage_4

6. Jól nézzük meg, illenek-e egymáshoz a részletek. Lehetnek ugyanis bármennyire jó ötleteink, ha össze nem illő dolgok vannak a szobában, és a mutatós dekorációt is agyoncsapja egy mellé egyáltalán nem illő holmi. Ha nem vagyunk benne biztosak, mi mihez passzol, kérjük meg egy ismerősünket, aki lakberendezési tippjeivel már korábban is népszerű volt, nézze meg és mondja el a véleményét!

Az utolsó lépés pedig természetesen belakni a megújult, hangulatos kamasz szobát…

Forrás: https://napidoktor.hu/index