Stresszesebbek lehetünk a mai melegfronttól

Az északnyugati megyékben változóan, másutt a jobbára gyengén felhős időt követően a Balkán felől érkező nagyobb felhőtömb elér bennünket, amely napközben nagy területen beborítja az eget.

Néhány órás napsütésre főleg a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, de az Északi-középhegységben és a Nyírségben is lehet szűrt napfény. Kora reggeltől délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső, a csapadék napközben a nyugati megyék felé terjed. Hajnalig többnyire gyenge változó irányú légmozgás lesz, majd északkeletire, napközben többfelé délkeletire fordul és megélénkül a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 12 fok között alakul, a tartósabban derült, északi völgyekben lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 23 fok között valószínű, a borult, csapadékos Dél-Alföldön lesz a leghűvösebb.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, emiatt a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható, mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam.

Forrás: met.hu