Migrént okozhat a közeledő hidegfront

Többnyire erősen felhős időre számíthatunk. Eleinte még csak helyenként, napközben már többfelé számíthatunk esőre, záporra. Délnyugaton egy-egy zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül, késő estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Migrént okozhat a hidegfront

Eleinte fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, a délutáni, esti óráktól azonban egy közeledő hidegfront miatt sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, illetve szédülést. Fokozatosan erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbé válhatunk. Ingadozhat a vérnyomásunk. Hosszabbá válhat a reakció idő.

migrént okozhat a hidegfront

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárását a 45. szélességi körtől északra az a nagy kiterjedésű ciklon alakítja, amelynek a központi része a Skandináv-félsziget felett található. A hozzá kapcsolódó frontok ezen a területen sokfelé okoznak borult, csapadékos, helyenként szeles időjárást. A Kelet-európai-síkság területén gyakran fordul elő havazás, hózápor, itt a jellemző nappali maximum hőmérséklet mindössze -1 és -6 fok között alakul. Ezzel szemben a síkságtól nyugatabbra inkább az eső esik, és a hőmérséklet is jóval magasabb. Lengyelország környékén a kora délutáni órákra általában 7, 10 fokig melegszik fel a levegő, de Francia -és Németország területén 14 és 15 fokot is mérnek. Azonban még ennél is enyhébb az idő a kontinens déli részén, ahol anticiklon alakítja az időjárást. Hatására kevés a felhő, és a legmelegebb vidékeken a 20 fok körüli csúcshőmérséklet sem mondható ritkának. Kedd  estig a Kárpát-medence fölé a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik.

Hétfőn megdőlt a fővárosi melegrekord

Újpesten több mint 19 Celsius-fok volt hétfőn, így megdőlt a napi fővárosi melegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én. Akkor 19 fokot mértek. Ehhez képest egy tizeddel volt melegebb most Újpesten, így az új fővárosi napi melegrekord 19,1 fok lett.
    
Az előrejelzés szerint viszont a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén hétfő éjjel már nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik. Kedden pedig egy hidegfront közelíti meg, majd éri el a Kárpát-medencét. Kedden délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, helyenként nyárias zivatar is. Emellett átmenetileg nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 10-18 fok között alakul.

Forrás: met.hu