Hűsítsük magunkat kívül-belül!

Ismét harminc fok felé igyekszik a hőmérő, de ez rendjén is van így, hiszen nyár van. Aki teheti, a vízparton hűsöl, de persze 30 fok felett még ott is nagyon melegünk lehet.

Aki pedig dolgozik, vagy szabadság, illetve utazási lehetőségek híján a városban tölti a nyarat, még inkább megsínyli a szervezet számára szokatlan kánikulát. Fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk magunkra!

Első számú szabály természetesen, hogy igyunk sokkal több folyadékot, mint egyébként tennénk. A hidratáláshoz legjobb a víz, de hogy jobban csússzon a napi szükséges mennyiség, 2-3 liter, ízesítsük bátran citrommal, lime-mal, mentával, vagy főzzünk egy nagy kancsó gyümölcsteát és igyuk jéghidegen. Az is fontos, hogy minél több hűsítő hatású ételt fogyasszunk, ilyenek természetesen a nyári gyümölcsök, a görög- és a sárgadinnye, a barack és a bogyós gyümölcsök is.

De ha retket, paradicsomot, jégsalátát, zellert, uborkát, spenótot, brokkolit, karfiolt eszünk, akkor is jót teszünk a szervezetünknek. Hasonlóan jólesnek majd a savanyított tejtermékek, a joghurt, a kefír és az aludttej. Viseljünk szellős, természetes anyagokból készült ruhákat, ha sokat vagyunk szabadban, kerüljük a sötét színeket.

És azt ugyebár mondanunk sem kell, hogy fokozottan ügyeljünk a testi higiéniára is. Ha tehetjük, zuhanyozzunk reggel és este is. Sok tévhit kering arról, hogy jó-e, ha izzadásgátlót használunk, hiszen az izzadás természetes folyamat, amely azt szolgálja, hogy a testünk hőveszteséget érjen el. De mindennek kellemetlen velejáróit azért kordában kell tartani, és erre a nyári időszakban különösen nagy szükség van. Sokat segít már az is, ha természetes alapanyagokból készült szappant, tusfürdőt használunk.

A Weleda termékek az ember és a természet kapcsolatán alapulnak, hogy a válogatott, magas minőségű alapanyagok magától értetődő módon idomuljanak a felhasználókhoz, és könnyedén épüljenek be a bőr természetes védőrétegébe. Válasszuk akár a rozmaring szappant vagy éppen a levendulás tusfürdőt, a tiszta természetes növényi olajokkal már megalapoztuk a bőrápolást. Emellett mindenképpen tanácsos frissítő spray vagy deo használata. Ezek közül pedig feltétlenül olyat kell választani, amely természetes módon akadályozza meg a testszag kialakulását, anélkül, hogy a bőr működését terhelően zavarná, és elzárná a pórusokat. A Weleda dezodorok élénkítő aromáival felfrissítik a testet, hűsítenek és jó közérzetet biztosítanak. Környezetbarát megoldással, hajtógáz nélkül, pumpás szórófejjel rendelkeznek.

A frissítő spray citrusos, zsályás és vadrózsás illatban kapható, mindegyik valódi növényi illóolajakkal hűsít, és garantálja a jó közérzetet. Igény szerint naponta többször is használható, így a napi rohanás közepette is felfrissülhetünk használatával. Újdonság a Weleda kínálatában a golyós dezodor, amely 24 órán át előzi meg, és természetes úton, hatékonyan semlegesíti a kellemetlen testszagokat a bőrlégzés akadályozása nélkül. Alumínium-sók felhasználása nélkül készül, így nem zárja el a pórusokat. Összetevőinek több, mint 70%-a biogazdálkodásból származik. Citrus- és gránátalmás változata mellett elkészült a férfiak számára készült változat is, így most már a teremtés koronái is részesülhetnek a természetes felfrissülés örömében.

Hűsöljünk hát kívül-belül, vigyázzunk magunkra és maradjunk ápoltak a kánikulában is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index