Van olyan, hogy túl sokáig tart a szex?

A mindig kemény pénisz sem a legjobb. Elhangzott már a “Még mindig csinálja?” felkiáltás? Miért tarthat túl sokáig a szex?

Nos, aki gyakorlott és tapasztalt az ágytornában, azt is tudja: nemcsak akkor lehet gond, ha a szexuális aktus túl gyorsan véget ér. Az sem feltétlenül jó, ha túl hosszú…

A mindig kemény pénisz sem előnyös – az arany középút a legjobb megoldás. Nem jó, ha túl gyorsan végez az ágyban a férfi, de az sem, ha túlságosan sokáig húzza az aktust.

A “soha véget nem érő” szeretkezés jól hangozhat papíron, de kimerítő zavarbaejtő és kellemetlen lehet a valóságban. A megkésett ejakuláció éppoly zavaró lehet, mint a túl korai – legtöbbször a korai magömlésről és az erekciós zavarról esik szó, ezért ezt az esetet szinte nem is tartjuk problémának. Azok, akiket érint, annál inkább…

Szakemberek szerint az egyik legfőbb oka a jelenségnek a ma már bárhonnan, gyorsan, könnyen elérhető és fogyasztható pornó.

Csupán néhány kattintás a meztelen nők tömkelegének látványa vagy egy hardcore pornó. A könnyű hozzáférés miatt ezt a férfiak sokasága használja az önkielégítés eszközéül, ami azonban azzal jár, hogy a valós szex során hosszabb időbe telik számukra a felizgulás és az ejakuláció is.

szex

Az intenzív vizuális stimulációhoz képest a való életben tényleg lassabban történnek a dolgok és nem ér annyi újdonság sem, mint ha néhányat kattintunk a neten. Ennek is köszönhető, hogy az orgazmus, a szexuális csúcspont elérése több időt vehet igénybe. A korai magömléssel ellentétben a késleltetett orgazmust több dolog is befolyásolhatja.

Gyógyszerek: mellékhatásként felléphet késleltetett ejakuláció bizonyos orvosságok szedése miatt. Az antidepresszánsok vezetnek ilyen szempontból. Egy 2009-es tanulmány szerint azok a férfiak, akik élnek velük, akár hétszer nehezebben érik el a csúcspontot, mint akik nem szedik. A magas vérnyomás, a szorongás, a fájdalom, álmatlanság mind okozója lehet a késleltetett ejakulációnak, ha valaki orvosságot alkalmaz ellenük.

Alkohol: kis mennyiségben jó hangulatba hoz, de nagyobb mennyiségben befolyásolja a szexuális tevékenységet és az erekció elérését, fenntartásának képességét, az ejakuláció bekövetkezését. Az alkohol lassítja az agyi aktivitást, amely azonban szükséges az orgazmus eléréséhez.

Érzelmi problémák: előfordul, hogy az izgalomba kerüléssel nincs gondja a férfinak, mégsem tud eléggé koncentrálni, hogy elérje az orgazmust. Lelki gondok (ami összefügghet a magánélettel, de a munkával, az anyagi helyzettel is) állhatnak a háttérben, de a teljesítménye miatt is szoronghat a férfi.

Hagyjuk abba az alkoholfogyasztást. Lehet, hogy oldja a gátlásokat, de az orgazmust is késlelteti. Ha mégis meginnánk valamit, maradjunk a kis mennyiségnél!

Mi a teendő, ha késleltetett ejakulációval küzdünk?

Félre a pornóval! Ha fennáll a lehetősége, hogy a gyakori internetes pornó okozhatja gondjainkat, álljunk le vele és koncentráljunk a valós szexre! Nem kell a pornóról örökre lemondani, de saját érdekünkben térjünk vissza a valóságba.
Tartsunk maszturbáció-szünetet.

A múltban talán gyakran végeztünk önkielégítést, és ugyanilyen gyakran éltünk szexuális életet, ám ha többször maszturbálunk, mint amennyiszer valóban szeretkezünk, álljunk le egy kicsit vele! A késleltetett ejakulációt könnyű kezelni, ha tudjuk, hogyan kezelhető és tisztában vagyunk azzal, mit kockáztatunk, ha nem teszünk a helyzet ellen semmit.

Forrás: https://napidoktor.hu/index