Tippek első randira

Milyen ruhában menjek, hol találkozzunk, hogy tudhatok meg róla eleget, lehet-e szó szexről. Fontos, hogy az első rendin csak magad add, de segítünk. Tippek, trükkök az első randival kapcsolatban.

Öltözködj a stílusodnak megfelelően

Bár nem a ruha teszi az embert, az első randin mégis fontos a jó benyomás. Érdemes odafigyelni az öltözködésre. Ne vegyél zakót, kiskosztümöt, ha amúgy soha nem hordasz ilyet. Feszengeni fogsz benne, érezni fogja a leendő társ, hogy számodra életidegen valami.

És nem biztos, hogy leesik neki, hogy a ruházattal lehet bajod. Lehet, hogy csak azt érzi, valami nincs rendben veled, mert túl ideges vagy. Öltözz tehát úgy, ahogy máskor is szoktál, de persze ügyelj arra, hogy azon belül ezért elegáns megjelenéssel tiszteld meg a másikat. Jó, ha tudja, látja, hogy te is készültél, jelent neked valamit a vele való találka.

Add önmagad

Ne akarj másnak látszani, mint aki valójában vagy. Beszélj, viselkedj úgy, mintha egy régi barátoddal mentél volna el találkozni. Nem kell persze kiteregetned a családi szennyest, vagy elmondanod minden problémádat. Egyrészt nem biztos, hogy pozitívan alakul közöttetek az első találka, így kár elveszni a részletekben.

Fotó: 123rf.com

Másrészt vigyázz arra is, hogy a leendő társ ne azt érezze, milyen sok negatív gondolatot hordasz magadban. Figyelj rá, hogy ne lelkesedj olyan dolgokért, amiket valójában nem szeretsz. De ne titkold azt sem, ha valami földob. Ne félj kimutatni, mit érzel, és mondj nemet bármire, ami túl van a te első randis határaidon.

Ott randizz, ahová amúgy is járnál

Ne válassz első randevúzáshoz olyan helyet, ahová amúgy nem jársz. Látszani fog a viselkedéseden, mozgásodon, reakcióidon, hogy nem vagy otthon. A másik lehet, hogy csak annyit érez, valami nincs rendben veled. Ha kirándulni vagy sétálgatni jársz legszívesebben, a randin is jó lesz az.

Ne feledd, úgysem szeretnél olyasvalakit választani, aki számára nem fontos az, ami neked. Ha étterembe mész, ne felejts el asztalt foglalni (már ha férfi vagy, és ez a te feladatod). Ha lehet, mindenképp olyan helyet válassz, ahol lehetőség van nyugodtan beszélgetni, esetleg diszkréten félrevonulni egy eldugottabb asztalhoz, padra. Fontos, hogy intim pillanatokat is tudj teremteni magatok körül.

Szex az első randin?

Tőled függ. Általánosságban sem jót, sem rosszat nem lehet erről kijelenteni. Mindig a randi két résztvevőjétől függ, el akarnak-e jutni az első alkalommal egyből az ágyig. Sokan azt hiszik, a gyors szex a gyors elválás egyik legbiztosabb módja. De ez nem így van. Ha emberként megérinted a másikat, és önmagad felvállalásával eléred a tiszteletét, nem az intimitás mértékén fog múlni a folytatás.

Fotó: 123rf.com

Először is ne arra törekedj, hogy elfogadtasd magad a másikkal. Inkább kérdezz, és azt teszteld, neked vajon szükséged van-e arra a bizonyos másikra. Ne eldöntendő kérdéseket tegyél föl, azokból nem tudsz meg sokat. Beszéltesd hosszabban, és közben figyelj arra, vajon a másik is ilyen kíváncsi-e rád, vagy annyira el van foglalva a magáról meséléssel, hogy eközben azt se venné észre, ha fölállnál és otthagynád.Kérdezz okosan, tudj meg sokat

Előre tudd, meddig maradsz

Ne taktikázz, de annyit jó, ha előre eldöntesz, mennyi időt szeretnél nagyjából az első randira szánni. Egy-két óra simán elegendő lehet annak eldöntésére, hogy lesz-e folytatás. Jó, ha már az elején bejelented, hogy ennyi időd van az eseményre. Így senkit nem ér meglepetés. Ráadásul, ha nem szimpatikus a randitárs, anélkül is fölállhatsz és távozhatsz, hogy ezzel megbántanád.

Forrás: https://napidoktor.hu/index