Hogyan eddzünk a jobb szexért?

Ahhoz, hogy a teljesítményünk kielégítő legyen az ágyban, a sport is nagymértékben hozzájárul – persze nemcsak a jobb szex érdekében kell mozognunk, de bizonyos gyakorlatok sokat tesznek érte!

Nem újdonság, hogy a fizikai aktivitás a szexuális teljesítményt is fokozza. Minden olyan gyakorlat, amely a szívet gyorsabb ritmusra fogja és megnehezíti a légzést, a gyors gyaloglástól kezdve a biciklizésig, felpörgeti a véráramlást, a testünk alsó régióiban is – így tehát jobb szexhez vezet.

1.A kardio testedzések ilyenek. S a fenti tények mindkét nemre igazak: a gyakorlatok férfiaknál erősebb erekciót eredményeznek, a nőknél fokozottabb izgalmat – a Texasi Egyetem tanulmánya szerint 169 százalékkal nagyobbat!

2.Az úszás – harvardi kutatók szerint – a 60-as éveikben járó, női és férfi úszóknál egyaránt azzal járt, hogy a huszonévesekéhez hasonló volt szexuális életük intenzitása. Ez a mozgástípus az állóképességet növeli, javítja a vér áramlását, fokozza a rugalmasságot és az erőt, csökkenti a stresszt. Sok kalóriát is éget, ezért nemcsak a jobb szexet érjük el, hanem a fogyást is. Különösen azoknál az elhízott férfiaknál nagy segítség, akik merevedési zavarral küzdenek.

3.A hasizom erősítő gyakorlatok az erős, rugalmas törzshöz járulnak hozzá – szintén jobb szexet eredményez, ha könnyen mozgunk az ágyban és meg tudjuk tartani magunkat! Előfordul, hogy valakinek orgazmusa lesz a felüléses gyakorlatok közben, a törzserősítés eredményeképpen.

ferde hasizom 2

4.A békapóz ugyancsak a rugalmasságot növeli, ezzel járulva hozzá a jobb szexhez. A mozdulat során intenzív csípő-nyitó mozgást végzünk, amely nyújtja a belső combok-, a lágyék és a csípő izmait. Plusz a stresszt is csökkenti, amely, mint ismert, kifejezetten megöli a libidót.

5.Hátrafelé nyújtás, térden támaszkodva, az egyik kar hátul megtámasztásával: ahhoz, hogy kedvező pozícióba hozzuk magunkat a lábak és a nyak erőltetése nélkül, ez a gyakorlat igen előnyös lehet. Dőljünk hátra 45 fokos szögben, egyik kar kitámasztásával, tartsuk meg magunkat bár másodpercig, majd jöjjünk vissza egyenes helyzetbe és ismételjük a gyakorlatot a másik oldalon is. Finom mozgás, de kitartást eredményez, s a jobb szexhez nagymértékben hozzásegít.

6.A Kegel-gyakorlatok kifejezetten arra készültek, hogy a medencefenék izmait erősítsük – eredetileg az inkontinencia kezelésére lett kifejlesztve, de a jobb szex a másik legnagyobb előnye: intenzívebb orgazmus jár vele. A nők általában jobban megbarátkoznak ezzel a gyakorlatsorral, de a férfiaknak is remek: segít megelőzni a korai ejakulációt.

7.A fekvőtámaszok a törzs alsó részének izmait is erősítik, no meg a karokat, a combot, a feneket. Ezek az izmok segítenek stabilizálnunk magunkat, így lényegesen közelebb maradhatunk a partnerünkhöz. Napi egyszer fekvőtámaszozzunk, 60 másodpercig. Ha ez a lábujjakra nézve megerőltető, próbáljunk egyensúlyozni inkább a térdekkel.

mozgás

8.Macskanyújtózás: ez a jóga gyakorlat akár előjátéknak is tekinthető. Rugalmassá teszi a gerincet, segít abban, hogy egyenletesen tudjunk lélegezni, javítja a koncentrációt, vagyis az agy a jelenben marad. Mozogjunk lassan és egyenletesen, s amikor kiemeljük magunkat, lélegezzünk ki alaposan, a macskapózba helyezkedéskor pedig lélegezzünk be.

9.Kismedence-gyakorlatok: a medence erősítése, bármelyik legyen is a kedvenc pózunk, a misszionárius vagy a lovagló, kulcsfontosságú szerepet játszik bennük. Megdolgoztatja a feneket, vádlit, a rugalmasságot és a hajlékonyságot is növeli. Ezek a gyakorlatok nemcsak a jobb szexhez, de az önértékeléshez is hozzájárulnak!

10.Közös mozgás: azok a párok, akik együtt izzadnak, jól járnak – közös a sport és a fizikai aktivitás fokozza az izgalmi állapotot. Sokkal attraktívabbnak, vonzóbbnak érezzük majd magukat a partnerünkkel szemben. Fussunk ugyanolyan tempóban együtt, hogy az érzelmi kapcsolatot is erősítsük!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.