5 tipp a jó szexhez, amit a szexológus melegen ajánl

A kéretlen tanácsok mindig a legrosszabbak – főleg, ha olyantól halljuk, aki nem gyakorolják, amiről prédikálnak. A szexuális életüket illetően különösen érzékenyek lehetünk a témára. A szexről és az orgazmusról tehát érdemesebb a szexológusokat kérdezni. Íme.

1.Legyen csók!

Egyszerű, de szükséges! Fenntartja a csókolózás szokását. Csókoljuk meg egymást, amikor ébredünk, mielőtt reggel elválunk és mindenki indul a dolgára. Egy tanulmány szerint ez, valamint az elalvás előtti csók minden párkapcsolatra nézve előnyös és tökéletes módja annak, hogy gyengédek maradjunk, kontaktusban legyünk akkor is, ha az idő egyebet nem enged. Szakszavakkal élve, az intimitást előtérben tartja és segít jobban reagálni bármire az ágyban.

2.Menjünk el egy szexboltba!

A szexjátékokkal bizony nagyon is fel lehet dobni a hálószobában a hangulatot. A partnerek ráadásul kifejezetten izgalomba jönnek a gondolattól, hogy valami újra számíthatnak a szexben, akár egy új síkosítóról (nemcsak a szárazság vagy a kényelmetlenség érzés miatt!), akár egy vibrátorról van szó, melynek rezgéseit még sosem próbálták ki a testükön.

3. Ne feledjünk maszturbálni

…akkor sem, ha van partnerünk. Élvezzük a szexet egyedül is, gyakran! Jót tesz az egészségnek és a hangulatnak.

shutterstock_93382759

4.Teremtsünk inspiráló környezetet!

A szex jobban megy egy olyan környezetben, amelyben nincs jelen a stressz és minél kevesebb a külső zavaró tényező. Egy tiszta, kellemes légkör, a TV, a telefon és egyéb készülékek kikapcsolása üdítően hat majd ránk! Még az órát is elfordíthatjuk, hogy ne idegesítsük magunkat az időn! Ez sokat segít abban, hogy szerveztünk a jó érzést keltő endorfin hormonokat felszabadítsa, mint amilyen a dopamin. A dopamin motiválja az örömöt és serkenti a jutalom központot az agyban.

5.Ne koncentráljunk annyira az orgazmusra

A szex ne mindig az orgazmusról szóljon. Néha elég egy érzéki masszázs, egy érzelmeinket kielégítő ölelkezés. Számos más módon is megérinthetjük partnerünket anélkül, hogy belekezdenénk a szeretkezésbe – van ebben valami ösztönös intimitás. Fedezzük fel a másik testét lassan, hogy tudjuk, mi okoz neki örömet. A szex is örömöt ad természetesen, de a kettő két különböző érzés.

Nyilván, az érzéki masszázs és egymás testének felfedezése is tökéletes szexbe torkollhat, de olykor az előbbi, relaxáló és intim tevékenységek is elegendőek és jó érzéssel töltenek el.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.