5 tény, amiért érdemes maszturbálni!

Ha eddig kételkedtünk is, most bátran előkaphatjuk azt a bizonyosat, akár heti többször is: a maszturbációnak minimum öt egészségügyi előnye van!

Egy felnőtt férfiakon végzett amerikai tanulmány szerint a férfiak 27 százaléka ismeri be, hogy egyszer vagy kétszer hetente maszturbál. A szám gyanúsan alacsonynak tűnhet, különösen, hogy számos cikk született arról, mennyi egészségügyi előnye van az önkielégítésnek.

,,A maszturbáció az egészséges szexuális élet része: biztonságos és ártalmatlan. Egészségesebb, mint minden nap fogat mosni.” – mondja Gloria Brame szexológus. Milyen előnyökkel jár tehát, ha most azonnal a két kezünkbe kapjuk azt a bizonyost?

1. Megelőzzük a rákot!

Egy, már 2003-ban publikált ausztrál tanulmány rávilágított, hogy a férfiak, akik heti öt alkalommal ejakulálnak, kevésbé hajlamosak rá, hogy megtámadja őket a prosztatarák. A rákot okozó méreganyagok akkor halmozódnak az urogenitális rendszerben, ha nem ,,engedjük ki őket”.

maszturbál2

2. Keményebbé tesz!

Ahogy idősödünk, izomtónusunkból is veszítünk, ,,alsó fertályon” is. A rendszeres szex, illetve a maszturbáció azonban edzésben tart minket, megdolgoztatja a medencefenék izmait, és megelőzi a merevedési zavar, valamint az inkontinencia kialakulását is, tehát érdemes akár 3-5-ször egy héten önkielégítést végezni!

3. Tovább tart a szex!

Egy órával azelőtt, hogy találkára indulunk a kedvessel, könnyítsünk magunkon, a tréning ugyanis segíthet hosszabb ideig húzni az orgazmust! Ha két percig tart a dolog, legközelebb próbáljuk meg három percre nyújtani az időt, vagy számoljuk, hány mozdulat kell ahhoz, hogy a mennyekben érezzük magunkat! Gyakorlat teszi a mestert!

maszturbál1

4. Erősíti az immunrendszert!

Az ejakuláció növeli a kortizol hormon szintjét, segít szabályozni és fenntartani immunitásunkat kis dózisokban. A maszturbáció tehát megfelelő környezetet teremt a megerősített immunrendszernek.

5. Kiváló hangulatjavító!

Az önkielégítés a jó közérzetet adó dopamint és oxitocint szabadítja fel, melyek lendületet adnak. Az orgazmus a leghatékonyabb dopamin-robbanást kiváltó eszköz, amely nem drog és nem gyógyszer. Egy, éppen orgazmushoz érő személy agya ugyanolyan aktivitást mutat, mint egy heroinfüggőé.

Forrás: