Hullámzó frontrendszer: kapunk hideget, meleget

Erősen felhős, illetve borult lesz az ég, délkeleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A nap első felében az északnyugati, északi országrészben várható leginkább csapadék, majd késő délutántól délkeleten is egyre többfelé elered az eső.

Eleinte havas eső, hó csak a magasabban fekvő helyeken várható, estétől viszont a Nyugat-Dunántúlon már síkvidéken is lehet hó. A Dél-Alföldön ugyanakkor néhol zivatar is kialakulhat. A Záhony-Pécs vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati, nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű.

 

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.