Hózápor, havas eső, zápor, és hidegfront

Nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de északkeleten maradhatnak estig felhős körzetek.

Délelőttre keleten is mindenütt megszűnik a tartósabb csapadék, ezt követően csak néhol alakulhat ki hózápor, havas eső zápor. A nyugati, északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -3 fok között alakul, ennél hidegebb csak a dunántúli és északi havas, szélvédett helyeken lehet néhol. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.