Horoszkóp a konyhában: 2. rész

A főzés és az azzal kapcsolatos tevékenységek minden háztartásban jelen vannak. A kérdés az, hogy csillagjegyünk miként befolyásolja hozzáállásunkat? Megtudhatjuk, milyen főző-típusba tartozunk!

Bika

Precízsége miatt fontos számára, hogy elég ideje legyen a főzésre és a terítésre is egyaránt. Örömmel megy étterembe. A főétel számára a menü fénypontja, a desszerteknél jobban figyel a mértékletességre, hiszen a finomságoknál az alakja fontosabb számára.

Rák

Legjobban a családjáról való gondoskodást élvezi, kívánságuk nem lehet lehetetlen. Érzékenysége miatt az apróbb kritikákat is képes a szívére venni. Receptjei követik a családi hagyományokat. Nem okoz problémát neki a többi házimunka elvégzése sem.

Szűz

Mindig pontosan követi a receptekben leírt utasításokat, hibázáskor a receptet tartja vétkesnek. A munkapadon még a főzés közben is rend van, hiszen folyamatosan végzi a mosogatást, takarítást. Egyszerre többféle ételt is szívesen készít, akár külön magának is, ízlésének megfelelően.

Asztrológiai lakberendezés

Skorpió

A főzés számára inkább egy szertartás, mintsem kötelezettség. Ösztönösen ért a betegeket gyógyító, erősítő ételek elkészítéséhez. Szívesen kísérletez a gyógyteák kombinációival is. Elvárja, hogy amit elénk letesz, azt maradéktalanul fogyasszuk el, elvei miatt nem tűri a finnyáskodást.

Bak

A napi főzéshez felelősségteljesen áll neki, rendszeresen alkalmazza a jól bevált fogásokat. A feladatokat kiosztja, ám fokozottan figyel arra, hogy ne tartsák fel. A házigazda szerepét szereti elkerülni, vendégként jobban el tud lazulni a társaságban.

Halak

A konyhában inkább művész mintsem tudós szerepét tölti be. Gyönyörűen tálal, érzéssel főz, előfordulhat azonban, hogy lazasága miatt, kihagy vagy felcserél egy-két hozzávalót. Időérzéketlensége miatt, a vendégek gyakran a kínáló étellel telieszik magukat a főétkezés előtt.

Forrás: