Hogyan védekezzünk a betörés ellen? – 3 tipp a biztonágosabb otthonért

Nyáron fokozottan kiemelt téma, hogyan védekezzünk a betörések ellen. Ilyenkor ugyanis többször előfordul, hogy a hosszú hétvégére, vagy az éves családi nyaralásra hosszabb időre üresen hagyjuk otthonunkat.
Sajnos elég egy olyan rendszeresen ismétlődő tevékenység, amikor nem vagyunk otthon, és a rossz szándék célba érhet: ez sajnos velem is megtörtént… Épp egy közös főzős eseményen voltam Veletek, olvasókkal, amikor telefonált a biztonsági szolgálat, hogy baj van…
A statisztikákból kiderül, hogy ezzel a problémával egyáltalán nem vagyok egyedül. 2015-ben 28.599 regisztrált betöréses lopás volt Magyarországon. Legkedveltebb célpontok az új építésű, kertvárosi lakások, de persze a máshol lakók sincsenek biztonságban. Érdekes tény, hogy a hiedelmekkel ellentétben, a betörők jellemzően nem a bejárati ajtón próbálkoznak, hanem a többi nyílászárón: pinceablakon, teraszajtókon, és földszinti ablakokon.

Ha szeretnéd csökkenteni a betörés kockázatát, az alábbi óvintézkedéseket javaslom:

1. Szereltess be riasztót 

A hangosan megszólaló riasztórendszer, még a leghidegvérűbb bűnözőknek is lerövidíti az idejét. Legjobb, ha közeli biztonsági szolgálathoz be van jelentve, de az önmagában visító jelzés is megzavarja a bűnözőket, és legtöbbször hamarabb elmenekülnek. Tapasztalataim szerint a térfigyelő kamerák nem riasztják el őket. Ha többszintes házban élsz, éjszakára is kapcsold be a riasztórendszer, a settenkedők ellen.

INOUTIC nyílászárók
2. Válassz magas biztonságvédelmi előírásoknak megfelelő nyílászárókat

Az Inoutic kínálatában szereplő ajtó- és ablakrendszerek megfelelnek az RC 1 N, RC 2 N és az RC 2 osztály védelmi előírásainak, amelyek a betörési kísérletek közel 85 százalékát elhárítják. Ez azért már a riasztóval együtt szinte minimálisra csökkenti a kockázatot. Az Inoutic bejárati ajtók integrált, többpontos zárakkal, valamint különleges tokokkal, az ablakrendszerek pedig belső, kettős rögzítésű üvegléccel rendelhetőek, így ezekkel a biztonsági megoldásokkal gátolják meg a betöréseket. A földszinti vagy pinceablakokat mindenképpen érdemes fokozott védelemmel ellátni, hiszen az emeleti ablakokkal ellentétben ezeken a helyeken gyakran kísérlik meg a betörést. Látogass el az Inoutic oldalára, ha többre vagy kíváncsi!

BETÖRÉSVÉDELEM
3. Használj automatikus világítást kapcsolót

Amennyiben kiszámíthatóan, rendszeresen éled az életed, illetve a hosszabb elutazások alkalmával, az esti órákban fontold meg egy időkapcsolóra csatlakoztatott lámpa beiktatását. A betörők jellemzően először felmérik a terepet, és óvatosan közelítik meg az ingatlant, egy felvillanó lámpa összezavarhatja őket.

betörésvédelem

Ha van más tippetek, ami Nektek bevált, vagy hallottatok róla, hogy mást ez mentett meg, várom kommentben tapasztalataitokat. Ezek az én tanácsaim voltak, és a tapasztalataimon alapultak, garanciát nem adnak a meghiúsulásra, de már azzal  segítenek szerintem, hogy a komfortérzeteteket növelik, és kevésbé aggódtok a mindennapokban egy lehetséges betörés miatt. Ugyanakkor azt is érdemes végig gondolnotok, hogy mi az a tárgy, aminek az elvesztése a legnagyobb hiányt okozná, és ennek védelméről külön gondoskodjatok.

betörésvédelem inoutic

Forrás: Inspirációk


Egy válasz

  1. Attila

    Biztonsági ablakfólia nélkül nincs zárva az épület!
    Az üvegeken való áthatoláshoz se szaktudásra, se speciális szerszámra nincs szükség.
    Az üvegfelületek biztonságtechnikai szempontokból a leggyengébb láncszemek az épületeknél. Két ütés és már bent is vannak az illetéktelenek.
    Víztiszta biztonsági fóliáink pont erre lettek kifejlesztve. Egyben tartva az üveget egy láthatatlan rácsot képeznek megvédve értékeit, szeretteit.
    A biztonsági ablakfólia az üvegfelületek belső felületére kerül felhelyezésre, ezáltal balesetvédelmi funkciót is ellát. Törés esetén megmenti gyermekét vagy akár idősebb hozzátartozóját a üvegszilánkok okozta sérülésektől.