Hogyan válasszunk virágot magunknak?

Egy kis érdekesség a virágok és a csillagjegyek kapcsolatáról…

Előre kell bocsátanom, hogy soha nem foglalkoztatott különösebben a horoszkóptéma, a virágok annál inkább. Aztán olvastam egy szösszenetet a virágok és a csillagjegyek kapcsolatáról, és mivel a nekem tulajdonított virág ellen semmi kifogásom, gondoltam, megosztom.

Hátha más is most jön rá, hogy nem is csak az eddigi kedvenc virága illik hozzá.

KOS

Energikus, szenvedélyes, erős, fejjel megy a falnak. Tüzes jegy lévén mágikus segítője a vörös szín, így temperamentumos lényéhez a pipacs illik a legjobban.

pipacs

BIKA

Szerény, nem szereti a személye körüli nagy felhajtást. Már apró figyelmességekkel (pl. egy szál virággal) is boldoggá lehet tenni. Két lábbal a földön járó, hűséges típus, akit nem lehet nem szeretni, ezért neki tökéletes választás a gyöngyvirág, a hűség és az őszinte szeretet jelképe.

IKREK

Bájos lényének nehéz ellenállni. Vonzó személyiség, akit nem lehet egykönnyen elfelejteni, így világos, hogy virága a nefelejcs.

RÁK

Érzelmes, érzékeny, gondoskodó. Sok figyelmet fordít másokra, szeret törődni az emberekkel. Mindent az érzelmein keresztül közelít meg. Családcentrikus, szerelmes típus, ezért virága a vörös rózsa, a szenvedélyes szerelem jelképe.

rozsaviz

 

OROSZLÁN

Nagyvonalú és melegszívű. Szívesen áll a középpontban, minden porcikájával élvezi az életet. Így aztán csak egy virág jöhet szóba vele kapcsolatban: a napraforgó, mely a fényt és a napsugarakat testesíti meg.

napraforgó

SZŰZ

Gondos, céltudatos, rend- és munkaszerető, előrelátó, meggondolt, tökéletességre törekvő, takarékos és hűséges. Ilyen asszonyt szeretne mindenki, nem? Egy csokor dáliával fejezhető ki leginkább, mekkora boldogság vele élni.

MÉRLEG

„Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?” A Mérleg-nők könnyen elkeserednek, ha frizurájuk nem úgy áll, ahogy szeretnék. Nagy hangsúlyt fektetnek a megjelenésükre, ezért hiúságukhoz a nárcisz áll a legközelebb.

Narcisz

SKORPIÓ

Büszke, szenvedélyes, céltudatos, a legerősebb csillagjegy. Bosszúállásban is ugyanolyan kitartó, mint az élet egyéb területein. Szenvedélyes szerető, fanatikus lény. A leginkább hozzáillő virág az orchidea, mely az erotika és a szenvedély virága.

orchidea2

NYILAS

Tüzes jegy, társas lény, könnyen teremt kapcsolatot. Életvidám, optimista, jó a humora. Kisugárzása nagy hatással van környezetére. Segítőkész, de nem hagyja, hogy korlátozzák. Az igazság nagy harcosa. Őszinte és becsületes, ha valakit szeret, azt nagy odaadással teszi. Virága a pünkösdi rózsa, mely a túláradó szeretet jelképe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BAK

Harcos jellem. Céltudatos és kitartó, kötelességeit megbízhatóan teljesíti. Soha nem adja fel, életét annak szenteli, hogy elérjen valamit. Nem kockáztat, biztosra megy. „Jól el tudja adni magát.” Ennek az erős jellemnek a virágok között a kardvirág a megtestesítője.

VÍZÖNTŐ

Szabad, energikus, temperamentumos. Szereti megőrizni másoktól való függetlenségét, élvezi a szabadságot. Kedvenc színe a kék, ami szintén nem meglepő. Virága nem is lehet más, mint a szabadság jelképe, az orgona.

orgona

HALAK

Ehhez a csillagjegyhez minden vízi virág illik. A tipikus „halak” fantáziája színes, kreatív lény, ugyanakkor titokzatos is. Érzékeny és együtt érző, barátságos és segítőkész. A tavi rózsa – mint a barátság és az érzékenység szimbóluma – tökéletes választás a csillagjegy szülötteinek.

Nem állítom, hogy a fenti kijelentések mindegyikével tökéletesen tudok azonosulni, és jómagam Kosként eddig a fréziát tartottam kedvenc virágomnak. De ha belegondolok, a pipacsot is nagyon szeretem, csak ritkán fordul elő az ember lányával, hogy egy csokor pipacsot kap. Az viszont tény, hogy mostanság egy pipacsmező látványa nálam is „mindent visz”.

Forrás: edenkert.hu