Hogyan száműzhetjük életünkből a mérgeket? Tippek és fortélyok

Egészséges táplálkozással és megfelelő életmóddal sokat tehetünk nemcsak májunk, hanem egész testünk egészségéért.

Mit kerüljünk el, mit használjunk?

Az élelmes méregvadász minden átlagos háztartásban rengeteg olyan vegyi anyagra bukkanhat, amely egészségre ártalmas hatású lehet. Ilyenek bizonyos tisztítószerek és festékek. A legfontosabb alapelv az, hogy ezek közül mindig vízbázisúakat használjuk az oldószeresek helyett, de még jobb, ha természetes, mérgező anyagot egyáltalán nem tartalmazó megoldással helyettesítjük őket.

Természetes tisztítószerek

Ecettel és citrommal kitűnően helyettesíthető a sósav és a klór. A szódabikarbóna pedig kitűnő szaniterápoló anyag: ha ecettel keverjük, még a lefolyót is kitisztítja.

Az ablakot tisztíthatjuk meleg ecetes vízben feloldott kevés kukoricalisztes oldattal. Az edényeket pedig konyhasóval, szódabikarbónával, ecettel és citrommal.

15 percnyi forralás tökéletes fertőtlenítő: csecsemők, beteg emberek evőeszközeit csak így fertőtlenítsük. De még a fehérítéshez sem kell feltétlenül klór: nagyanyáink nem véletlenül szárították a ruhákat a napon…

Természetes méregtelenítők

Bizonyos étkezési szokások is előnyösen befolyásolhatják a máj méregtelenítő munkájának hatékonyságát. Ezek előtérbe állításával jelentős javulhat testi-lelki összkomfortunk.

altalanos2

Naponta minimum 8 pohár vizet fogyasszunk el, de ne csapvizet, amelyben hormonok és más káros anyagok is lehetnek. Barátkozzunk meg a tengeri zöldségek és algák rendszeres fogyasztásával. Rendszeresen kerüljenek a tányérra olyan aromás-erős zöldségek, mint a torma, a wasabi és a gyömbér. Nem kell mindennap húst enni. Heti háromszori párolással készült fehér hús, hal az étrendben kíméletes az emésztés és a máj számára. Lehetőleg mindennap együnk (bio)zöldséget és gyümölcsöt. A zöldségek közül a káposztafélék, a gyümölcsöknél pedig a citrusfélék a legjobb méregtelenítők.

Nem csak az étrendnek van azonban jelentősége. Sokan elfeledkeznek arról, hogy kimenjenek a szabad levegőre, és rendszeresen mozogjanak, pedig heti minimum 3×30 percnyi friss levegőn végzett közepesen erős testmozgás nélkül komoly bajba kerülhetünk.

testimoni_pasi_shutterstock_63482254

Veszélyes foglalkozások, élethelyzetek

Olykor sajnos elkerülhetetlen olyan gyógyszerek szedése, amelyek jótékony hatásuk mellett károsíthatják a szervezet egészének egészsége szempontjából kulcsfontosságú szervet, a májat.  Ártalmasak lehetnek többek között egyes koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló tabletták, szteroidok és a kemoterápiás kezelések. De nemcsak a gyógyszerek, hanem az elhízás, a fokozott zsírraktározás, a túlzott alkoholfogyasztás, és manapság sajnos már önmagában a táplálkozás (a félkész, tartósított és gyorséttermi ételek) és a környezet is számos többletterhet ró a májra.

Bizonyos foglalkozások is fokozott veszéllyel járhatnak: mindazok, akik munkájuk során festékekkel, gyomirtókkal, rovarirtókkal és egyéb veszélyes vegyszerekkel érintkeznek, nap mint nap elkerülhetetlenül fokozott terhelésnek teszik ki a májukat.

altalanos1

Ritkán kerül szóba, de a máj szempontjából kifejezetten sok veszélyeztetett lehet a szobafestők, a vegyipari dolgozók, a borászok között, sőt, még az olyan divatos tevékenységek területén is, mint a testépítés és kozmetikai szolgáltatóipar.

Akik ilyen területen tevékenykednek, fokozott figyelmet igényelnek a méregtelenítés és májvédelem szempontjából.

Egészítse ki étrendjét Silegon 140 mg kapszulával!

Egészséges táplálkozással és megfelelő életmóddal sokat tehetünk nemcsak májunk, hanem egész testünk egészségéért. A népi gyógyászat emellett méregtelenítésre a máriatövis természetes növényi kivonatát javasolja. Az évszázadok óta ismert és alkalmazott, napjainkban újra felfedezett silymarin csodálatos májvédő anyag. A Silegon 140 mg ezt az igen sokoldalú összetevőt tartalmazza.

Miért ajánlott a Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszula szedése?
– Antioxidáns hatású: semlegesíti a májsejtekben lebomló méreganyagokból keletkező szabad gyököket.
– Antitoxikus hatású: megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását.
– Regeneratív hatású: a túlterhelt májsejtek pótlásával segíti a máj újjáépülését.

További méregtelenítési tippekért, tesztekért és nyereményekért látogasson el a www.silegon.hu weboldalra, ahol sok hasznos információt talál a méregtelenítés természetes lehetőségeiről.

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot!

teva_18014

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.