Hidegfront alakítja a mai időjárást esővel, lehűléssel

A nap nagy részében borult lesz az ég, lehűléssel,esőkkel,határozott felhőzetcsökkenésre csak az esti óráktól kezdve számíthatunk.

Lehűlás és záporok

Összességében több helyen várható – akár ismétlődő jelleggel is – eső, zápor. Az északnyugati szél délelőtt erősödni kezd, délutántól pedig nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Hosszabbá válhat a reakció idő.

eso

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Többnyire erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Csütörtökön sokfelé, egyébként északkeleten szórványosan, másutt helyenként valószínű eső, záporeső. Az időszak első felében erős vagy viharos lesz az északnyugati, északi szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett területeken akár fagypontig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 2. 15,6 °C +1,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 28,4 °C (1942) legalacsonyabb hőmérséklet: -1,0 °C (1983)

Forrás: met.hu