Hidegfronttal mérséklődik a nagy meleg

Az ország középső részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon viszont több lesz a felhő, ezeken a tájakon kora délután helyenként lehet zápor, zivatar.

Késő délutántól, kora estétől a keleti országrészben egyre nagyobb területre kiterjedő csapadéktevékenység valószínű. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, a középső országrészben néhol és zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24, 29 fok között várható, de az északnyugati határvidéken ennél pár fokkal hűvösebb, a Nyírségben és a keleti határvidéken 30, 33 fok is lehet.

Hidegfront alakítja térségünk időjárását. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Hosszabbá válik a reakció idő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan fokozatosan emelkedni fog, az északi-északkeleti területek kivételével országszerte elérheti a magas szintet. A csalánfélék pollenje is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. Az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár helyenként a magas szintet is elérheti. A pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a közepes-magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.