Hidegfronti hatás várható

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

A Dunántúlon felhőátvonulásokra és több helyen szeles időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, legfeljebb elszórt, rövid záporokkal. A legerősebb szél, időnként viharos széllökések Sopron és Kapuvár térségében lehetnek. A Dunától keletre ugyanakkor továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé záporesővel, zivatarral, főleg a Balassagyarmat-Békéscsaba vonal mentén helyenként felhőszakadással. A keleti országrészben továbbra is gyengébb lesz a szél, de a zivatarokat errefelé is kísérhetik viharos szélrohamok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között valószínű, a leghűvösebb idő a Fertő-tó környékén, a legmelegebb a Duna-Tisza köze délnyugati részén várható.

napsutes4

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kedden nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon egész nap napos idő várható, míg keleten lesznek erősen felhős tájak is. Főleg a középső és keleti országrészben lehet eső, zápor, kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen. szerdán és csütörtökön nagyrészt napos, csapadékmenetes idő várható, majd szerda estétől növekszik meg a felhőzet, és akkor már újra valószínű zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a keddi 23, 28 fokról az időszak végére 27, 32 fokig emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 25. 28,2 °C +8,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 36,6 °C (2016) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,7 °C (1952)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.