Hidegfront változatos időjárással fűszerezve

A változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A nap első felében több helyen, délután főként keleten számíthatunk záporra, zivatarra.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, több helyen megerősödik, a Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán hidegfront érkezik, így az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet legáltalánosabb panaszként.

esosido2

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, sőt a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk helyenként már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti. Közepes szintet érhet el még egy-egy helyen a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja, sőt utóbbiaké helyenként magas is lehet. Előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris virágporából is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre még az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.