Hidegfront hoz átmeneti lehűlést

Nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnaltól kora délutánig a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többfelé várható eső, helyenként zivatar, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki.

A szél északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de az Alföldön 28, 30 fok is előfordul.

A Kárpát-medencét egy hidegfront keresztezi északnyugat felől. Akkortól jelentkezhetnek tünetek: fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony-közepes, helyenként elérheti a magas szintet. Az útifű virágpora alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu