Hidegfront, eső, havas eső, hó is várható

Napközben a Dunántúl keleti felén helyenként, a Dunától keletre sokfelé várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen, de délutántól már döntően hó, estétől ugyanakkor nyugat felől szűnni kezd a csapadék.

Néhány cm vizes, tapadó hóra az Alföld keleti felén lehet számítani. Néhány órás napsütés elsősorban a Nyugat-Dunántúlon várható, de késő délutántól már keletebbre is felszakadozik, csökken a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -7 fok között alakul, -5 fok körüli értékekre a Bakony, a Gerecse, a Pilis és a Börzsöny környékén számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu