Hidegfront és több órás napsütés várható

Napközben főként a Dunántúl nyugati felén szakadozik fel a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap, és számottevő csapadék sem várható.

Az ország más területein erősen felhős, a Tiszántúlon inkább borult lesz az ég, csupán késő délutántól csökken majd jelentősebben a felhőzet. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós eső, és már csak helyenként lehet kisebb csapadék. Az északnyugati, északi szél napközben többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a nyugati határnál talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

napos_tavasz

Hidegfront hatással kell számolni. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, szédülés, koncentrációs-zavar, ingerlékenység, illetve vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekvő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Pollenjelentés
Eleinte még várhatóan mérsékelt marad, a hétvégén azonban ismét erősödik a pollenterhelés. A platán és a tölgy pollen koncentrációja jellemzően közepes, bár a tölgyé helyenként a magas szintet is elérheti. A hétvégén már a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A kőris, a nyír, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora leginkább alacsony koncentrációban fordul elő. A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék pollenje általában közepes – magas, a dió, a fenyőfélék és az ostorfa pollenje pedig alacsony – közepes koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.