Borult idő hidegfronttal

Többnyire borult idő lesz, csak a Dunától keletre lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró. Sokfelé számíthatunk esőre, ami a Dunántúlon és a főváros környékén délutántól havas esőre vált át, sőt a magasabban fekvő helyeken, illetve estefelé a Dunántúlon síkvidéken is havazhat.

Az ország déli megyéiben, illetve a középső területeken egy-egy zivatar sem kizárt. Az erős déli, délkeleti szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, másutt még déli szél várható, amelyet különösen délkeleten viharos széllökések kísérhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúlon már délelőtt csökkenni kezd a hőmérséklet.

Hidegfronti hatásra készülhetnek az időjárás változásaira érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, valamint asztmatikus rohamok léphetnek fel. Hosszabbá válhat a reakcióidő, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

 

Forrás: met.hu