Hidegfront érkezett széllel és lehűléssel

Többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb időszakokra elsősorban a Dél-Alföldön szakadozhat fel a felhőzet.

A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon, és a főváros környékén, valamint zivatarok környezetében viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.

Nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely több fokkal visszaveti a nappali felmelegedést. A hidegfrontra érzékenyeknél ez fejfájást, migrént okozhat, ingerlékenyebbek lehetünk az átlagosnál. Megnyúlhat a reflexidő, késhet a cselekvési reakció, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

szeles_ido1

Pollenjelentés
Az átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék hatására az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jelentősen mérséklődik, bár kedden az Alföld déli részén még többfelé elérheti a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége továbbra is alacsony-közepes marad. Az üröm, a libatopfélék, a kenderfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.