Hideg légörvény és záporok tarkítják a mai nap időjárását

Változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan várható zápor, az ország északkeleti harmadában egy-egy zivatar is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló pár fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

eso1

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban várhatóan mérséklődik a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja, jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Helyenként közepes koncentrációban lehet jelen az útifű és a hárs virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kenderfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrs: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.