Házi Nutella készítése

A Nutelláról szinte mindenkinek a frissensült kenyérszeleten elterülő csokis massza jut az eszébe. De mi a helyzet akkor, ha nincs otthon belőle és azonnal boldogsághormont szeretnénk juttatni a szervezetünkbe? A megoldás: házi nutella!

A házi Nutellát nem nehéz elkészíteni és garantált boldogságot jelent az elfogyasztása- a saját befőttesüvegből! Szükséged lesz másfél bögre egész mogyoróra (nem földimogyoró!) másfél bögre teljes tejre – felejtsd el a sovány tejet! Ez amúgy sem egy fogyókúrás édesség. Emellett ¾ bögre tejport sem árt előkészítened, majd egy kávéskanál mézet, csipetnyi sót, egy bögre félédes vagy étcsokoládét (összetörve) és egy bögre tejcsokoládét.


A mogyorókat 180 fokos előmelegített sütőben pirítsd egy sütőpapírral bélelt tepsiben addig, míg a külső héjuk ropogóssá nem válik. Ez általában tíz percet jelent.
Ezután dörzsölt le róluk a héjukat, és amíg még melegek, addig törd össze őket. A lényeg, hogy valódi mogyoróvaj massza váljon belőlük.

Ha nem akarsz bíbelődni ezzel, akkor boltban kapható mogyoróvaj is megteszi. Ezt követően forrald fel a tejet, a tejport, a mézet és a csipetnyi só keverékét, amikor forr, vedd le a tűzről.
A csokoládét forró víz fölött fel kell olvasztani, és amikor már sima, az olvadt csokit keverd hozzá a péppé darált mogyoróvajhoz. Ezt követően öntsd hozzá a meleg tejet, és keverd addig, amíg minden összetevő egyenletes nem lesz.

Befőttesüvegbe porciózd ki és ha kihűlt, már fogyasztható is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.