Havazás és hidegfront

Keleten általában sok lesz a felhő, arrafelé délelőtt még gyenge havazás előfordulhat. Másutt a gyengén felhős ég mellett több órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkül meg, máshol gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben, valamint a fagyzugos tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, de keleten a tartósabban felhős tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Hidegfront jellegű változásra készülhetnek az ilyesmire különösen érzékenyek, náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

havazas-2

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Többnyire napos időre van kilátás csapadék nélkül. Éjszaka foltokban zúzmarás köd képződik.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, -11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +6 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 13. -2,1 °C -2,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 14,8 °C (1957) legalacsonyabb hőmérséklet: -15,0 °C (1902)

Forrás: met.hu