Hamarosan újra megnyit a Klauzál Téri Vásárcsarnok

A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

A Klauzál téri csarnok 1897-ben épült, a fővárosi mérnöki hivatal építészei, Kommer József és Klunzinger Pál tervezték, az akkori kor követelményeinek megfelelően. A valaha impozáns építmény az ezredforduló után már annyira rossz állapotba került, hogy elkerülhetetlen lett az állagmegóváson túli teljes rekonstrukciója. A 2014/2015-ös felújítás során az volt a cél, hogy egy modern, új funkciókkal és terekkel kiegészített, minden igényt kielégítő csarnok várja a bérlőket és vásárlókat egyaránt. Az épület változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető meg, a vadonatúj galéria szintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet majd feljutni. A pince szint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek.

regi_homlokzat (1)

Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. A Klauzál tér környékének turisztikai kihasználtsága kiemelkedően magas, így az sem elképzelhetetlen, hogy a külföldiek is felfedezik maguknak a magyar termelők legújabb kereskedelmi szentéjét. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finompékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja. Természetesen a hagyományos iparosok és szolgáltatók is képviseltetik magukat, hogy akár a hét minden napján érdemes legyen betérni.

Bár a csarnok alapterületének nagy része már bérlőre talált, a galéria szinten található bérlemények, korlátozott számban, még gazdájukra várnak. A 15-150 m² közötti üres üzlethelyiségek, továbbá a hozzájuk tartozó 10-40 m² közötti raktárhelyiségek a bérlők igényei szerint tovább alakíthatók.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.