Hahó, Télapó! – dekorációs ötletek decemberre

A gyerekek izgatottan és vidáman várják a december eljövetelét, hogy a Mikulás ismét meglátogassa őket. Segítünk néhány dekorációs ötlettel, ezekkel varázsolhatjuk otthonunkba az ünnep hangulatát.

Dekorációs ötletek Mikulásra

Mikulás közeledtével a barátságos, piros-zöld, fenyőillatú világ hívogatóan mosolyoghat ránk az otthonunk bármely pontjáról. A konyhában a süteményformák, és a mézeskalács figurák, a nappaliban a kandallóra felakasztott ajándékokra váró csizmácskák, asztaldíszként a mézeskalácsházikó, mind-mind arra szolgálnak, hogy igazán hangulatossá és meghitté varázsoljuk az otthonunkat az ünnepekre.

Ha valóban meg akarjuk adni a Mikulásvárás módját, díszítsük fel a konyhaasztalt, melyhez válasszunk piros-zöld terítőt, és készítsünk egy nagy tálat, amit elhalmozhatunk mandarinnal, tobozokkal, mogyoróval és különböző, összeválogatott, színes termésekkel. Néhány dekorációs elemet magunk is elkészíthetünk, remek családi program a gyerekekkel.

mikulás

mikulás figura, egy klasszikus, melyet elég egyszerűen és gyorsan létrehozhatunk. Nincs másra szükségünk, mint egy pár darab toalett papír gurigára, vagy erősebb karton gurigára.Ha nincs otthon,  könnyű beszerezni bármelyik kreatív hobby boltban.

Kell még,

  • piros festék
  • piros, fehér és fekete kartonpapír, esetleg színes filc anyag
  • egy olló és egy kis adag ragasztó.

Az elkészítés menete a következő: A hengert fessük be pirosra, majd hagyjuk megszáradni. Ezután nyomtassunk ki sablonokat, vágjuk ki azokat, majd helyezzük rá a megadott színű kartonpapírra, rajzoljuk körbe és vágjuk azokat is ki.

Végül, a Mikulás fejét, karjait, kabátujjait, kesztyűit és a további kiegészítőket ragasszuk rá egyenként a hengerre. Mivel a hengerforma üreges, ezért még kisebb ajándékokat is elrejthetünk a Mikulás formában, ha talpat ragasztunk neki, így garantáltan nagy meglepetést okozunk a gyerekeknek.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.