Gyors, egyszerű vacsora: házi padlizsánkrém

A házi padlizsánkrém önálló fogásként nem állja meg a helyét, de frissen sült grissinivel vagy néhány pirítóssal gyorsan laktató ételt varázsolhatunk belőle a családi asztalra.

erdélyi padlizsánkrém

Szerencsére az egész család nagyon szereti a különféle kencéket, különösen akkor, ha én sütöm hozzá az alapot (grissinit, kenyeret, zsemlét, kiflit… tulajdonképpen mindegy mit, csak házi legyen).

A múltkorjában úgy esett, hogy  vettem két nagyobb darab padlizsánt, mert olyan szépen esett rájuk a fény és olyan mosolygósan sorakoztak a zöldségesnél a sarokban. Tehát itthon voltam én és két padlizsán. De hogy lesz ezekből a lila tojásdad alakú zöldségekből ínycsiklandó krém? Több tucat receptet átnéztem, aztán összegezve az olvasottakat, egyszerűen belevágtam és megcsináltam egy kicsit a saját ízlésünkre igazítva. Bizton állíthatom, soha annyi dícséretet nem kaptam egy egyszerű hideg vacsoráért, mint aznap este.

Házi padlizsánkrém

erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók
  • 40 dkg kisült padlizsán húsa
  • fél fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma (ízléstől függően)
  • 2 nagy csipet só
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 10 dkg majonéz
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütésen 180 Celsius fokra.
  2. Vágjuk félbe a padlizsánokat és körülbelül 50 perc alatt süssük át őket.
  3. Eközben vágjuk apróra a lilahagymát, a fokhagymát törjük át.
  4. Ha elkészült a padlizsán, króm kanállal kaparjuk ki a belsejét és króm villával törjük össze.
  5. Adjuk hozzá a többi alapanyagot és alaposan keverjük ki.
  6. Egy napra tegyük a hűtőbe érni, pirítóssal, grissinivel tálaljuk.
Megjegyzés
A feldolgozáshoz csak króm evőeszközöket használjunk, mert az alumíniumtól megfeketedik a krém.

erdélyi padlizsánkrém

erdélyi padlizsánkrém

Forrás: Mom with Five