Gyógynövénytúrák elvarázsolt környezetben

Szeretnénk, ha azok, akik velünk túráztak idén Bükkszentkereszten, lélekben újra feleleveníthetnék az élményt: újra átéreznék a Bükk szépséges nyugalmát, a színpompás gyógynövények rejtett titkait, Gyuri bácsi bölcs szavait, a túravezetők lelkesedését, a túrák alatt kötött ismeretségek szívmelengető erejét.

Persze azt is reméljük, hogy azoknak is kedvet csinálunk a túrákhoz, akik még soha nem jártak Bükkszentkereszten.

Vendégeink leveleiből idézünk.

Szabó Gyuri bácsi

Bükkszentkereszti táj

„Köszönöm ezt a szép napot mindannyiuknak, nagyon jó munkát és egészséget kívánok!
Gyuri bácsinak köszönöm, hogy ilyen sokat tanultam tőle, és kérem a jó Istent, hogy még nagyon sokáig tartsa meg nekünk! Külön köszönöm a növényboltos kedvességét és tudását!
Viszontlátásra ősszel!
Gerlai Pálné”

Túrázók a gyógynövénykertben

Lakatos Márk a túrázókkal

„Baranyából, szinte a déli határ mellől utaztam föl az 1 napos túrájukra. Pécsen, áprilisban meghallgattam Gyuri bácsi előadását, melyet az egyetemen tartott. Ekkor döntöttem úgy, hogy felkeresem a gyógynövénykertet is. A túrát Ádám vezette. Dicsérni tudom szaktudását, humorát, emberekkel való kommunikációját, figyelmességét, empatikus készségét. A vidék, a táj, a falu gyönyörű. Igyekezni fogok legközelebb is eljutni Önökhöz, s talán még társakat is szerzek magam mellé. 
Sok sikert kívánok munkájukhoz!
Üdvözlettel: Nagy Edina”

Mezőfi Attila, Lakatos Márk és Méhész Ádám túravezetők

Mezőfi Attila túravezető

“Tisztelt túravezető, kedves Attila! Nagyon örülünk feleségemmel, hogy részt vehettünk a gyógynövénytúrán. Számunkra hihetetlen élmény volt, ahogy Ön kiemelkedő szakértelemmel, odafigyeléssel és véghetetlen szeretettel magyarázta el a dolgokat. Valóban gyönyörű Bükkszentkereszt. Azt is jó volt megtapasztalni, hogy Gyuri bácsi teái honnan “erednek”. Nyugalom, felüdülés, stresszmentes nap volt számunkra május 25. Nagyon szépen köszönjük Önnek.
Köszönettel, Tanító Péter
református lelkész, Felvidék-Ekel”

Körömvirág termés

Orbáncfű közelről

„Márk elhivatottsága, mérhetetlen tudása, az élet és a munka iránti alázata pillanatok alatt elbűvölt mindenkit. Tátott szájjal hallgattuk szavait, olykor jókat nevetve anekdotáin és történetein. Életre kelt szavai alatt az összes gyógynövény, személyiségével elbűvölte a hallgatókat, de tán még az erdei állatokat is. Minden ismeretet megtudtunk tőle, míg hallgattuk őt, nem siettünk haza, sőt, ha azt mondta volna, maradjunk még, biztos vagyok benne, hogy a csoport összes tagja egy szavára maradt volna… és talán még most is bóklásznánk felfedezni az erdő rejtett zugait, és keresnénk mesés gyógynövényeket. 
Lakatosné L. Andrea”

Forrás: http://gyorgytea.hu/