Gomolyfelhők zavarhatják a napsütést ma

Éjszaka a legtöbb helyen folytatódik a derült idő, főként csak északon lehet itt-ott felhősebb az ég. Napközben a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és délután helyenként kisebb zápor is előfordulhat. Kora estétől mindenütt csökken a felhőzet, ekkortól csapadék sem valószínű. Az északi, északnyugati szelet nagy területen élénk, időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Gyenge hidegfront vonul el közelünkben, ami csapadékot ugyan nem okoz majd, de hatására a következő napokban pár fokkal visszaesik a nappali felmelegedés mértéke. Csak a hideg fronthatásra különösen érzékenyeknél jelentkezhet gyenge tünetek.

felhoseg_idojaras

A hétvégén az ország északkeleti részén is elkezdődött a nyír pollenszórása, a déli-délnyugati országrészen pedig pollenkoncentrációja már a magas szintet is elérheti. Magas lehet továbbra is többfelé a nyár, a juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja is. A kőris virágpora jellemzően közepes, a fűzé és a szilé alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Az éger és a mogyoró pollenszezonja lassan véget ér, virágporuk már általában csak alacsony koncentrációban fordul elő. A kültéri allergén gombák spóraszáma az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.