Gasztrodélután a 2Kockacukorban

A „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözzük az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában.

GASZTRODÉLUTÁN – Október 14.-én (vasárnap) délután egy új eseményt vezettünk be a 2 Kockacukor kávézóban, melynek célja, hogy a „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözze az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában. Szeretnénk, ha a sikeres együttműködésből egy rendszeres esemény nőné ki magát.

A 2 Kockacukor kávézóban került megrendezésre a Gasztrodélután elnevezésű esemény. A családias hangulatú rendezvényre három ismert gasztrobloggert hívtunk meg, hogy csatlakozzanak ételkülönlegességeikkel a délutánhoz. A koncepció az volt, hogy készítsenek egyedi ínyencségeket a kávéhoz, vagy éppen a kávéból. Ebből a gondolatból alakult az a felállás, miszerint Bede Anna, a Vegasztrománia blog írója készítette a vegetáriánus előételt, Pajor Pál, a Palifőz A konyha – Lakásétterem séfje a húsos főételt, Márk Szonja, az Édesem blog szerzője pedig a desszertet.

Mindhárom „séfünk” két különböző falatkával készült, előre egyeztetett menü alapján. Bence Tamás, a kávézó tulajdonosa pedig egy speciálisan erre az alkalomra kifejlesztett sütőtökös kávéval készült. Az eseményt megelőző napokban mentünk a bloggerekkel és követtük a felkészülés minden fázisát. Voltunk Pajor Pál lakáséttermében, ahol Bede Annával közösen szoktak vacsorákat szervezni, főzőiskolát tartani és baráti összejövetelekre főzni. Elkísértük Bede Annát a fővám téri vásárcsarnokba, meglestük, hogyan szerzi be az alapanyagokat az előételhez. A lelkes csapat jöhetett kávézni, amihez különleges ételeket kóstolhattak.

kockacukor kávézó

A Gasztro délután menüje:
Előétel: zeller Quiche, Diósült.
Főétel: zöldfűszeres-csirkés croissant, galambpástétom céklával.
Desszert: vaníliás cannelé, pisztáciás financier.

Közreműködtek:
Koncepció: Szegő Eszter, Kollár Franciska
Dekoráció: Kollár Borbála, Borarti for kids
Tányérok: Boldizsár Zsuzsa, Folk collection
Grafika: Horváth Sándor, Style Communication
Fotó: Galló Kriszta, FotoGallo
Előétel: Bede Anna, Vegasztromania
Főétel: Pajor Pál, Palifőz
Desszert: Márk Szonja, Édesem
Kávé: Bence Tamás
2 Kockacukor

Forrás: