Gasztrodélután a 2Kockacukorban 2012-10-24 Blog Megosztás: Tweet A „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözzük az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában. GASZTRODÉLUTÁN – Október 14.-én (vasárnap) délután egy új eseményt vezettünk be a 2 Kockacukor kávézóban, melynek célja, hogy a „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözze az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában. Szeretnénk, ha a sikeres együttműködésből egy rendszeres esemény nőné ki magát. A 2 Kockacukor kávézóban került megrendezésre a Gasztrodélután elnevezésű esemény. A családias hangulatú rendezvényre három ismert gasztrobloggert hívtunk meg, hogy csatlakozzanak ételkülönlegességeikkel a délutánhoz. A koncepció az volt, hogy készítsenek egyedi ínyencségeket a kávéhoz, vagy éppen a kávéból. Ebből a gondolatból alakult az a felállás, miszerint Bede Anna, a Vegasztrománia blog írója készítette a vegetáriánus előételt, Pajor Pál, a Palifőz A konyha – Lakásétterem séfje a húsos főételt, Márk Szonja, az Édesem blog szerzője pedig a desszertet. Mindhárom „séfünk” két különböző falatkával készült, előre egyeztetett menü alapján. Bence Tamás, a kávézó tulajdonosa pedig egy speciálisan erre az alkalomra kifejlesztett sütőtökös kávéval készült. Az eseményt megelőző napokban mentünk a bloggerekkel és követtük a felkészülés minden fázisát. Voltunk Pajor Pál lakáséttermében, ahol Bede Annával közösen szoktak vacsorákat szervezni, főzőiskolát tartani és baráti összejövetelekre főzni. Elkísértük Bede Annát a fővám téri vásárcsarnokba, meglestük, hogyan szerzi be az alapanyagokat az előételhez. A lelkes csapat jöhetett kávézni, amihez különleges ételeket kóstolhattak. A Gasztro délután menüje: Előétel: zeller Quiche, Diósült. Főétel: zöldfűszeres-csirkés croissant, galambpástétom céklával. Desszert: vaníliás cannelé, pisztáciás financier. Közreműködtek: Koncepció: Szegő Eszter, Kollár Franciska Dekoráció: Kollár Borbála, Borarti for kidsTányérok: Boldizsár Zsuzsa, Folk collection Grafika: Horváth Sándor, Style CommunicationFotó: Galló Kriszta, FotoGalloElőétel: Bede Anna, VegasztromaniaFőétel: Pajor Pál, Palifőz Desszert: Márk Szonja, ÉdesemKávé: Bence Tamás 2 Kockacukor Forrás: