Fűszernövények – amelyek majd karácsonyi dísznek is tökéletesek lesznek!

Sokan, sokféleképpen készítenek adventi koszorút és egyéb karácsonyi dekorációt. Van, aki semmit sem használ fel a természet adta növényekből, más az egész díszt ezek segítségével készíti el. Lássuk, mit lehet kezdeni az ismert fűszernövényekkel!

Fűszernövények- dekorációnak

Nemsokára újra itt a karácsony, az adventi koszorúkon már november végén meggyújthattuk az első gyertyát. Van, aki nem szán sok időt a jellegzetes karácsonyi dísz elkészítésére, mások külön gyűjtögető körútra indulnak, hogy megtalálják a legalkalmasabb hozzávalókat az új adventi koszorúhoz.

Akad, aki különféle fűszernövényekből, gyógynövényekből állítja össze ezt a mutatós dekorációt, ám ehhez alaposan meg kell fontolnia, mi mutat jól egymás mellett, kellően tartós-e, no és főleg, hogy kapcsolódik-e a karácsonyhoz!

Egyes növényeket már kétezer évvel ezelőtt is ismertek és használtak, köztük a népszerű levendulát vagy a zsályát. Szép számmal vannak olyanok, melyek összefüggésbe hozhatók Jézus születésének napjával, így ezeket bátran felhasználhatjuk a koszorú megalkotásához.

Nemcsak szép, de finom illatú adventi díszt készíthetünk belőlük. Lássuk, melyek ezek!

koszoru-rozmaring

Ezek a növények szőlővenyigéből készült koszorúalapra fűzhetők fel legjobban – kiválóan egymás mellé illeszthetők, de ügyeljünk arra, hogy színüket, formájukat tekintve is jól mutassanak a melléjük választott növénnyel, szép összképet alkossanak.

levendula koszorú

A felsorolt fűszer- és gyógynövények nemcsak látványra, de illatuk miatt is lenyűgöznek, karácsonyi hangulatba hoznak bennünket!

Fontos tudni, hogy akkor dolgozhatunk velük a legegyszerűbben, ha reggel vágjuk le a koszorúhoz való növényeket, majd beletesszük őket egy tálba, amelybe csak pár centiméter vizet engedünk. Majd a tálat 2-3 napra hűvös helyre visszük, s ezután használjuk fel őket.

Az örökzöld ágakkal hasonló a helyzet. A koszorú készítéséhez lényeges, hogy kellően hajlékonyak legyenek, ezért amikor az ágakat levágjuk (szintén a reggeli órákban), permetezzük meg őket vízzel és rakjuk bele műanyag zacskóba, majd ilyen formában pihentessük hűvös helyen. Kellemes alkotást!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.