Fürdőszobai inspiráció: csempe helyett festék

Szeretnék egy kis inspirációt adni azoknak a bátor olvasóimnak, akik nem szeretnék az egész fürdőszobát a padlótól a plafonig kicsempézni, hanem nyitottak modernebb megoldásokra.

Nem utolsó sorban azt is szeretnék, hogy a fürdőszoba is otthonos, szobás, melegséget adó hangulatú legyen.

Be kell látnunk, ha ilyen vágyaink vannak, és nem kizárólag mellékhelyiségként szeretnénk használni, akkor le kell mondanunk a tetőtől-talpig hidegburkolat “technológiáról”. Ma már léteznek más vízzáró burkolatok is, mint a csempe, és vannak speciális festékek is, amik vizes helyiségekbe valóak. Olvassátok el cikkemet és inspirálódjatok, tudjátok meg mi a titka a melegséget sugárzó fürdőszobáknak, ahol bármikor elmerülnél egy kád habos forró vízben!

Egyik legfontosabb hangulatkeltő eszköz, ami igazán kézenfekvő, és meleg hangulatot teremt a fürdőszobában, az az, ha képeket függesztünk a falra.

Megdöbbentően egyszerű ötlet, nemigaz? Ezt ugye mennyezetig csempézett falra nem tehetjük meg, ezért érdemes alaposan átgondolnunk a burkolási tervnél, amikor új fürdőnk elrendezését és burkolatát tervezzük, hogy hol van egyáltalán szükségünk mindenképpen a hideg burkolatra.
A szép csempe nem is két fillér (a szakszerű, igényes felrakása pedig pláne nem), így egyben pénztárca kímélő megoldás is lehet, ha nem tervezzük mindenhova. Sok szempontot kell figyelembe vennünk (gyerekek, háziállatok, használati dolgok) a tervezésnél, írjátok fel őket egy papírra, amikor tervezitek. Gondoljátok meg, hova érdemes csempéznünk: például kád mellé vagy a vécécsésze köré, kerüljön a padlóra is csempe (vagy létezik már teljesen vízzáró és hasonlóan tartós elemes pvc-burkolat is, amit imádok betervezni). Ám a kézmosónál például elég lehet, ha csak a tükörig fut fel a csempe, utána jöhet a speciális fürdőszobai festék.

A Poli-Farbe konyha és fürdőszoba festéke a fröccsenő víznek is remekül ellenáll, és ráadásul úgy van kifejlesztve, hogy magunk is könnyen felvihetjük a felületre. A festéknek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy tartósan meggátolja a nedves, párás helyek falfelületeinek penészedését, valamint hogy tartós, mosható és könnyen tisztítható.

Platinum Decor termékekkel ráadásul még különlegesebb, rendhagyóbb felületeket alakíthatunk ki, mint például az alábbi fémes felületek, amelyek a fürdőszobában is izgalmas látványt nyújtanak.

Festhetjük a falat a zuhanykabinon kívül, a tároló részeken is, illetve egy hálószobai fürdőnél bátrabban, akár a mosdó körül is mindenhol. Nyilván, ha gyerekek is használják a mosdót, egy picit óvatosabban kell gondolkodnunk… 🙂

Egy-két remek inspiráló példát is mutatok játékos törülköző tárolásra, ami mögött “kötelező” a spéci, mosható falfestékkel festett fal, csempével egyáltalán nem lenne mutatós!

Nézzétek meg ezt a fürdőszobát is, milyen hangulatos!

Végezetül, ha kedvet kaptál egy kis hangulatos fürdőzésre, de most rögtön nem fogod átalakítani a fürdőszobádat, akkor ezt a tömbgyertyás fürdőszobai hangulat inspirációt Neked hoztam. Jó álmodozást!

Képek forrása:
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=bathroom
http://www.inspiraciok.hu/2014/10/lakaskultura-eszakrol-skandinav-loft.html
http://www.pinterest.com/papperlapapp/bathroom/

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.