Fürdő különlegességek a Távol-Keletről

A kóreaiak aztán tudnak élni! Tejben, vajban és még sok másban fürdenek.

Száraz/Vizes szaunák

Segítenek a test jó kondícióját megőrizni. Képessé teszik a testet arra, hogy az rendeltetésszerűen ellássa feladatait.

Törölj le minden szennyeződést a testedről egy törölközővel. Legyen egy törölköződ a hideg vízben, melyet már a szaunába vigyél magaddal!

Ülj le és hajtsd a fejed a hideg törölközőre. Amikor a törlölköző meleg lesz, ülj fel egy percre, hogy segíts normalizálni a vérkeringésed, és menj ki!

Adj egy kis időt testednek a megnyugvásra és a lehűlésre!

A száraz / vizes szaunáknál többször megismételheted ezt a folyamatot. Javíthatod a vérkeringésed lábfürdő használatával, majd jöhet a teljes test fürdő.

Meleg Fürdő/Forró Fürdő

A meleg fürdőt 38-39 fokos melegen tartják, a forrót pedig 42 fokon. Ajánlott először a meleget használni. A profi fürdősök szerint, ez a fürdő használ a szívnek, a magas vérnyomásra, az asztmára, a szív problémákra és a menstruációs fájdalmakra is. Epeköveseknek, lumbágósoknak és alvás problémákkal kűzdőknek szintén jót tesz.

Hideg Fürdő

A hideg fürdőt a szauna és a hideg-meleg fürdő között ajánlatos használni. A hideg fürdő átlagos hőmérséklete húsz fok körül van. A különösen hideg fürdő tizenhat fokos. Ha a hideg víz ellepi az egész tested – a fejedet is beleértve – a szauna után újjá fogsz születni! A legjobb, ha a hideg fürdőt egy-két percig használod.

Lábfürdő

A lábfürdőt általában azzal a céllal használják, ha az embernek feldagadt vagy fáradt a lába. A szauna után belépve egy hideg fürdőbe a vénák összehúzódnak és a vérnyomás gyorsan emelkedik.

Cheongju (Rizsboros) Fürdő

A Cheongju fürdő ellazítja a bőrt, míg a meleg és alkoholtartalmú víz kitágítja, kitisztítja a pórusokat. Ez is nagyon hatásos a kimerültség ellen.

A vízben oldódó anyagok a Cheongjuban jót tesznek a bőrképződésnek, s rendkívül hidratálóak. A Cheongju természetes elemei pótolják a bőrben a tápanyagokat. Tartalmaz aminosavakat, vitaminokat és szervetlen anyagokat, ami segít rendbehozni az előregedett, fáradt bőrt.

SpaPlus’ Cheongju fürdőben, pedig nem össze van keverve az alkohol a vízzel, hanem itt a páciensek láthatják, ahogy a rizsbor beleömlik a fürdőbe.

A Cheongju fürdőt alkalmazva először el kell merülni egész testtel három percig, majd kilépve megtörölni a testet. Ez a procedúra a nagyobb hatás érdekében kb. háromszor megismételhető.

Fű Fürdő

A fű levet úgy állítják elő, hogy az égetett tölgy füstjét összegyűjtik és lefagyasztják. A fű lé nagy menyiségű infrasugarat old ki, és összesűríti a víz molekulákat. Ebben megfürödve simább lesz a bőr, és tényleges terápiás gyógymódként alkalmazható a bőrfertőzésekre és a megfázásra.

Itt először teljesen el kell merülni három percre, majd kilépve megtörölközni. Ez a procedúra a nagyobb hatás érdekében háromszor megismételhető.

Pezsgő Akupunktúra Fürdő

A pezsgő akupunktúra fürdőnél lehetőséged van egy hosszabb időszakot is – kb 10 percet – ott tölteni. Ez nyugtatóan hat, fájdalom enyhítésére és hipnotizálásra is használható.

Vízesés Fürdő

A vízesés fürdő masszírozza a testet. Harmincnyolc fok körüli a víz hőmérséklete. Öt perc masszázs után bepirosodik a bőr. Jó hatással van a súlyproblámákkal küzdők testére és lelkére. Gyógyír a hátfájdalomra és a zúzódásokra. Ellazítja a testet, ahogy a buborékok ráhullanak a testre.

Hideg-Meleg Váltakozó Fürdő

A hideg meleg váltakozó fürdő, a páciensek számára tervezett, térdig érő víz, negyven fok és húsz fok között váltakozik.

Hinoki Fürdő

A Hinoki fürdőt már 300 éve fenyőből készítik, a fa aromája miatt úgy érzi magát az ember, mintha az erdőben lenne.

Gyümölcs Fürdő

A gyümölcs fürdő ténylegesen puhábbá teszi a bőrt és relaxál is. Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index