Fülfájás a repülőn? Így védekezhetsz ellene!

Sokan nagyon érzékenyek lehetnek a nyomáskülönbségre, ezért repülésnél kellemetlen panaszként jelentkezhet náluk a fülzúgás, de akár a fülfájás is. Akinél csak a füldugulás jelentkezik, sok esetben már az is nagy segítség, ha rágóznak, vagy apró kortyokban isznak vizet, hiszen ez megnyitja a fülkürtöt, így ez a panasz könnyen megszüntethető.

Ha megfázva repülünk, akkor is lehet fülfájásunk az utazás során, ha egyébként nem szokott hasonló problémát okozni nálunk a repülés. Orrdugulásos állapotban könnyebben eldugul, megfájdul a fül is, ezért nem árt orrcseppel, orrspray-vel készülni. Azoknak, akiknek semmilyen más módszer nem válik be, már sok gyártó fejlesztett ki speciális füldugót a repüléshez.

fulfajas2

Az egyik legjobb közülük az Alpine által fejlesztett FlyFit füldugó, amely repüléskor szabályozza a dobhártyát érő nyomást, így megakadályozza a fülzúgást és a fülfájást is. Akiket csupán a gép zúgása, a motor zaja zavar utazás közben, azok számára is tökéletes választás ez a füldugó, hiszen akusztikus szűrői a bosszantó zajokat kiszűrik, de a beszédhangot áteresztik, így ez továbbra is hallható marad. A füldugó egyik nagy előnye, hogy langyos, szappanos vízzel tisztítható, így többször használható, és az alvást sem hátráltatja, hiszen puha szűrőinek köszönhetően még oldalra fekve is kényelmes a viselése.

Forrás: Minden, ami hallás